Norges nye tv-tilbud lansert

Norges nye tv-tilbud lansert

RiksTV lanseres med alle de norske tv-kanalene på plass. Men det kan bli dyrt for de som ønsker flere tv-er.

I formiddag presenterte RiksTV kanaltilbudet i eteren de neste årene. Alle de største norske tv-kanalene er med i det digitale bakkenettet. De fotballinteresserte er sikret alle de tre viktigste ligaene - Tippeligaen, Premier League og Champions League - fra RiksTV.

Det digitale bakkenettet, som dekker minimum 95 prosent av landets husstander, gjør at det blir plass til langt flere kanaler i eteren. Signalene er trådløse og kan tas inn med vanlig tv-antenne.

Rikstvs tilbud koster mye for dem som ønsker flere tv-er i huser. Et abonnement koster 2988 kroner, men for hver ekstra tv man vil koble til må man betale ekstra. I dagens tilbud koster det 30 prosent av fullprisen, eller rundt en tusenlapp pr. år. Det betyr at en tv på gutterommer, en i kjellerstua, en på kjøkkenet og en i stua fort kan bli en dyr affære.

LES OGSÅ: Norges Televisjon setter digital bakkerekord

Dekker det meste

NRKs fire tv-kanaler og 13 radiokanaler blir fritt tilgjengelig i nettet. RiksTV tilbyr i tillegg en grunnpakke - Rikspakken - med alle de andre viktige norske kanalene og noen av de mest populære utenlandske: TV 2, TVNorge, TV3, TV 2 Zebra, Discovery Channel, Disney Channel, The Voice TV, SportN, TV 2 Filmkanalen, TV 2 Nyhetskanalen, Viasat4 og TVNorge2. Kanalene National Geographic Channel, Animal Planet, Lokal-TV og Åpen kanal er også med i pakken, men blir tilgjengelig senere.

- Målt etter nordmenns seervaner i fjor, dekker Rikspakken og NRK-tilbudet 94,3 prosent av hva folk ser på. Dessuten er vi veldig fornøyd med å kunne tilby to helt nye kanaler, Viasat4 og en ny kanal fra TVNorge. Disse kanalene etableres på grunn av RiksTV og det digitale bakkenettet, og lanseres samtidig med oss i september, sier administrerende direktør Espen Thorsby i RiksTV, i en pressemelding.

189 kr. i måneden - pluss pluss

Rikspakken med alle de viktigste norske kanalene vil koste 189 kr. i måneden. Totalprisen inkludert avgifter blir 3188 kr. det første året og 2988 kr. fra og med det andre året. Rikspakken blir dermed et av de billigste digital-tv-tilbudene i markedet. De som ønsker Rikspakken på flere tv-apparater vil få 70 prosent rabatt på abonnementet på de øvrige apparatene. De som velger Rikspakken i ett år vil få den nødvendige digital-tv-mottakeren til sterkt subsidiert pris.

- For noen hundrelapper mer enn hva det koster å abonnere på for eksempel Aftenposten, vil du få 16 av de viktigste og mest populære tv-kanalene, samt hele NRKs gratistilbud. Vårt tilbud er rimeligere enn de vanligste kanalpakkene til parabolselskapene. Eksempelvis er Rikspakken 20 prosent billigere enn Canal Digitals grunnpakke på satellitt, sier Thorsby.

Alle de viktigste fotball-ligaene

De sportsinteresserte vil få sine behov godt dekket av RiksTV. I tillegg til sportstilbudet i Rikspakken, blir det mulig å abonnere på tre kanaler fra Canal+, der den ene kanalen er en ren sportskanal. Før Tippeligastart neste år håper RiksTV også å ha på plass TV 2 Sport.

- De som bruker parabolantenne må være kunde hos både Viasat og CanalDigital for å kunne se Tippeligaen, Premier League og Champions League. Vi kan tilby de viktigste kampene fra alle disse ligaene, ettersom vi distribuerer TV 2, TV 3, og Canal+, sier Espen Thorsby.

I tillegg til NRKs gratistilbud, tilbyr RiksTV tre gratiskanaler fram til 2010. Disse er TV 2, lokal-tv og Åpen kanal. RiksTV mener at lokal-tv og Åpen kanal står i en særstilling i konsesjonen for bakkenettet, og at de derfor kan bli gratiskanaler uten at andre kringkastere må tilbys det samme.

LES OGSÅ: Parabol trues av bakkenettet

Les om:

Foto/video