Norsk musikktjeneste til Squeezebox

Norsk musikktjeneste til Squeezebox

Nå kan du bruke Wimp på Squeezebox, uten å gå via pc-en.

Squeezebox er Logitechs etter hvert svært så populære multiromsløsning for musikk, og med dagens oppdatering har produktserien blitt enda mer aktuell for de musikkinteresserte.

Logitech har nemlig inngått et samarbeid med den norske musikktjenesten Wimp, og lansert en egen applikasjon Wimp-applikasjon til Squeezebox. Dermed kan du nå spille musikk og starte spilllistene dine på Wimp direkte på Squeezebox-enhetene i huset.

Den nye Wimp-applikasjonen er tilgjengelig for Squeezebox Touch og Squeezebox Radio, og kan installeres via App Gallery på www.mysqueezebox.com. For de med eldre modeller er det mulig å kjøre Wimp via Squeezebox Server, slik at du får samme funksjonalitet som med applikasjonen som ble sluppet i dag.

I bruk vil Wimp på Squeezebox fungere omtrent på samme måte som på mobil og pc, og du får tilgang til redaksjonelle anbefalinger, spillelister, sjangere og søk, samt dine egne favorittalbum, -låter og -artister på samme måte som med pc, mac og mobil.

Musikk i hele huset

Både Aspiro Music, som står bak musikktjenesten Wimp, og Logitech er svært fornøyde med det ferske samarbeidet, og ser det som en naturlig sammensmelting av den nye måten å lytte til musikk på og det å musikken tilgjengelig hvor som helst i huset.

- Vi ønsker at musikk skal være lett tilgjengelig overalt. Streamingteknologien har gjort det enkelt å få tilgang til millioner låter og album, anbefalinger og spillelister. Når dette kombineres med en musikkspiller som Squeezebox, gir det en helt ny dimensjon til brukeropplevelse, og samtidig tilgjengeliggjøres trådløs tilgang i hele hjemmet. Vi har sterk tro på at nettmusikktjenster er fremtidens distribusjonsform for musikk, og da vil dedikerte spillere ha en svært viktig rolle. Vi er derfor svært fornøyd med å ha støtte fra en innovativ og global forbrukerelektronikk-aktør som Logitech, sier Per Einar Dybvik, sjef for Aspiro Music.

Vil stoppe ulovlig nedlasting

Logitech ser også på sammensmeltingen av musikkstreaming og trådløse enheter som den perfekte løsningen for de som vil ha musikken lett tilgjengelig i hele huset. I tillegg ser de løsningen som nok en mulighet for å slå en spiker i kista på ulovlig nedlasting av musikk, ved at du nå har lovlig, streamet musikk lett tilgjengelig.

- Vi ser på WiMP som den perfekte tilbyder av innhold for norske brukere av Squeezebox. Tilgangen til stort sett alt av norsk og utenlandsk musikk, kombinert med redaksjonelt innhold, vil gi våre brukere en helt ny opplevelse av hva denne plattformen kan gjøre. Vi håper å bidra til å ta livet av ulovlig nedlastet musikk én gang for alle og er nå ved et veiskille for det digitale hjem, sier Robert Jacobsen, Nordic Retail Manager for Logitech.

WiMP er fra tidligere tilgjengelig på PC, Mac og Linux, samt iPhone- og Androidtelefoner, og er lansert i Norge og Danmark. I forbindelse med lanseringen av Wimp til Squeezebox vil de to selskapene gjøre en ekstra innsats for å markedsføre løsningen, og vil blant annet være på plass med produktene i en rekke forhandlerbutikker over hele landet, slik som Expert, Spaceworld, Datakjeden og Elprice.

Vi har fått testet tjenesten så smått, og så langt er vi svært fornøyde med det Wimp og Logitech har fått til. Vi kommer med test av Wimp for Squeezebox snart.

Les om:

Foto/video