Norsk plateselskap dropper Spotify

Norsk plateselskap dropper Spotify

Daworks trekker artistene sine. Gjett hva de tjente per lytting.

- Daworks har etter nøye vurdering bestemt seg for å trekke alt sitt repertoar fra Spotify. Det vil skje så snart det er mulig, sier daglig leder i det ti år gamle, uavhengige, norske plateselskapet, Jørn Dalchow.

0,9 øre per lytting

Selskapet huser artister som Something Sally, Kjartan Salvesen, Trine Rein og Finn Kalvik, og om de trekker seg forsvinner i overkant av 600 innspillinger fra tejenesten. Årsaken er dårlig avkastning, noe Spotify har fått kritikk for.

- Daworks er et lite selskap, men har likevel siden oppstarten hatt omfattende bruk på Spotify; i overkant av 1.3 millioner stream-inger på hele vår katalog. For dette har Spotify i snitt betalt Daworks 0,009 kroner per stream - et beløp som skal fordeles mellom artister, produsenter og plateselskap, forklarer Dalchow.

"Må gi penger"

Han mener også Spotifys abonnementsform lærer markedet at musikken skal være gratis. På prinsipielt grunnlag mener Dalchow at brukerne bør betale for en slik løsning.

- Streaming-tjenester som for eksempel Spotify ønsker vi velkommen såfremt dette er basert på betalte løsninger - og som gir akseptable inntekter i forhold til bruken. Dessverre tillater ikke Spotify i dag at vårt repertoar kun er tilgjengelig på deres betalingstjeneste, sier han.

Les om:

Foto/video