Norske Netflix snart her

Norske Netflix snart her

Filmtjenesten lansert i Sverige og Danmark, mens Norge er trolig neste land ut.

I august ble det bekreftet at Netflix endelig ville komme her til lands. Nøyaktig tidspunkt for lansering ble ikke bekreftet den gang, annet enn at det ville skje innen utgangen av året.

Denne uken begynte imidlertid Netflix utrullingen av filmtjenesten sin i Norden. Sverige var første land ut på mandag, mens Danmark fikk tjenesten på tirsdag. Norge gjenstår, men mye tyder på at lanseringen vil finne sted på onsdag.

Rett på Apple TV

Hvor mye Netflix vil koste i Norge er ikke kjent, men i både Sverige og Danmark ligger prisen på 79 kroner per måned. Den første måneden er imidlertid gratis, men du må registrere deg med et kredittkort for å prøvekjøre tjenesten, skriver våre kolleger i Comon.dk.

Netflix vil kunne brukes på en rekke ulike plattformer, deriblant direkte i nettleseren, via mobilapper til eksempelvis iOS og Android, på spillkonsoller og på mediespillere som eksempelvis Apple TV. Våre svenske Macworld-kolleger skriver at deres lesere har prøvd tjenesten via Apple TV og at det fungerte bra.

Norsk innhold?

Det gjenstår også å se hvordan utvalget på Netflix her til lands blir. Filmtjenesten skriver på sin blogg at det svenske utvalget består av hele sesonger av tv-serier som The Walking Dead, 24 og Sherlock, filmer som The Expendables, The Matrix og Happy Feet Two samt en rekke svenske serier og filmer. Omtrent samme har de skrevet om utvalget i Danmark. Vi kan trolig vente oss noe lignende i Norge.

Netflix-konkurrenten HBO har som kjent også planer om en nordisk lansering nå i høst. Det er ventet å skje i midten av oktober, og ifølge Serienytt vil den norske prisen på tjenesten bli 79 kroner i måneden. HBO har lovet at serier vil bli tilgjengelig innen 24 timer etter amerikansk premiere. Om Netflix vil kunne skilte med samme raske tlgjengelighet er uvisst.

Vi skal møte Netflix-gründer Reed Hastings på onsdag for å snakke om den nye tjenesten, dermed er det stor sannsynlighet for at det er i morgen tjenesten lanseres i Norge. Noe du ønsker vi skal spørre Hastings om? Legg igjen en kommentar nedenfor, så skal vi prøve å få svar!

Foto/video