NRK får sende nettmusikk

NRK får sende nettmusikk

En unik avtale med musikk-Norge lar NRK gjøre det mange andre ikke kan: Legge ut musikk på nettet.

NRK har inngått en unik avtale med Tono.

Tidligere har det vært et problem med NRKs podcast-er. Man kan ikke uten videre legge ut radioprogram med musikk for nedlasting, ettersom kommersielle artister skal ha betalt gjennom Tono for musikken. Dermed har mange radioprogrammer som blir lagt ut på NRKs hjemmesider fått musikken hardt og brutalt kuttet vekk.

LES OGSÅ: Med rett til å kopiere

Dette kan kanskje i noen humorprogrammer være like greit. Men for de som setter pris på musikk, og ikke minst musikkorienterte radioprogrammer, har NRK gode nyheter.

Den nye avtalen med Tono gir NRK lov til å legge ut podcast-er til nedlasting med opptil 70 prosent musikk, melder NRK Beta.

- Avtalen er tidsriktig og moderne. BBC har signalisert at de er interessert i å høre mer om den, sier juridisk direktør Olav Nyhus i NRK til NRK Beta.

LES OGSÅ: Ti steg til media-nirvana

NRK får også lov til å legge ut enkelte låter for streaming i redaksjonell sammenheng. Og det hele skal altså være svært så moderne og unikt.

- Den nye avtalen tar opp i seg den digitale virkeligheten. Internett er en svært viktig faktor i den nye avtalen, sier musikksjef Per Ole Hagen i NRK P1, som var med i NRKs forhandlingsteam.

- Alle rettighetshaverne i norsk musikk har vist god forståelse for utviklingen, avslutter Nyhus.

LES OGSÅ: Norske pirater slipper unna

Les om:

Foto/video