Nvidia lanserer Quadro for bærbare

Nvidia lanserer Quadro for bærbare

Nå skal det bli mulig å jobbe med grafisk krevende jobber selv når du er på reisefot.

Quadro-kortene fra Nvidia er utviklet med tank på tung grafisk bruk, som CAD, 3D-design og forskning. Kortene er kjent for å være noe av det sprekeste innen sitt felt.

LES OGSÅ: Heftige proffkort fra Nvidia

Nå lanserer altså Nvidia Quadro-løsninger for bærbare maskiner, i form av Quadro FX 1600M, FX 570M og FX 360M. Flere bærbarprodusenter har allerede startet produksjon av modeller som vil benytte seg de nye quadro-brikkene, blant annet HP, Fujitsu Siemens og FSC.

- Fujitsu Siemens vil sette standarden med sin nye Celsius H250-modell, utstyrt med Nvidia Quadro FX 570M. Maskinen er designet for å være nett og lett, kombinert med optimal ytelse og markedsledende grafikk, sier Andreas Thimmel, visedirektør for bedriftsavdelingen i Fujitsu Siemens Computers, i en pressemelding.

De nye Quadro-brikkene for bærbare maskiner tilbyr blant annet støtte Shader Modell 4.0 og avanserte OpenGL-funksjoner, samt full kompatibilitet med DirectX 10.

- NVIDIA Quadro tilbyr ulike bransjer den kraft og fleksibilitet de trenger for å utføre komplekse grafiske jobber, sier Jeff Brown som leder NVIDIAs Quadro-divisjon.

Grafikkbrikkene er også utstyrt med Nvidias nye Powermizer 7.0-teknolgi, som skal balansere ytelse og strømforbruk, for å gi best mulig batterilevetid samtidig som ytelsen skal holde et høyt nivå.

Quadro FX 1600M kan leveres med opp til 512 megabyte 128-bits GDDR3-minne, Quadro FX750M vil benytte seg av den samme minneteknologien, men vil kun leveres med opp til 256 megabyte dedikert grafikkminne. Den enkleste modellen blir Quadro FX 360M, som kan leveres med 256 megabyte GDDR3-minne på 64-bits teknologi. Alle brikkene støtter DirectX 10 og OpenGL 2,1.

LES OGSÅ: Ekstrembærbar for spillmarkedet

Foto/video