- Ny Apple-musikk i neste uke

- Ny Apple-musikk i neste uke

10. juni slipper selskapet en ny, gratis, musikktjeneste. Det mener Bloomberg.

Tidligere denne uken skrev New York Times at Apple har inngått en avtale etter lange forhandlinger med plateselskapet Warner Brother.

Lanseres med IOS 7

Lanseringen av den nye gratis musikktjenesten til Apple skal skje i forbindelse med selskapets Devoloper-konferanse i San Fransisco i neste uke. Ifølge kilder som har snakket med Bloomberg, vil denne presentasjonen finne sted den 10 juni.

Tjenesten vil trolig være integrert i neste generasjon av Apples operativsystem, IOS 7 som også skal bli presentert på konferansen.

Vi kan derfor ikke forvente at denne tjenesten vil bli tilgjengelig for allmennheten før tidligst til høsten, da også IOS 7 vil bli lansert.

Finansiert av reklame

Ifølge Bloomberg ønsker Apple at tjenesten skal være gratis for brukerne, og at den skal finansieres via Apples IAd-annonsesystem.

Dette er en modell som også brukes av Spotify, som tilbyr én gratis reklamefinansiert versjon, og én ”premium”- versjon uten reklame og med flere funksjoner.

Dette skal ikke bli en erstatning for Itunes, men tjenesten skal bli tett integrert med Itunes slik at brukeren først kan høre en sang på streamingtjenesten, og deretter velge å kjøpe den på Itunes. Det skriver Computerworlds nyhetstjeneste .

Les om:

Foto/video