Ny iTunes-logo får slakt

Ny iTunes-logo får slakt

Designere raser, mens Steve Jobs er godt fornøyd.

iTunes 10 ble lansert i forrige uke, og blant store nyheter som Ping og et endret grensesnitt var det en av de minste som har fått mest oppmerksomhet - nemlig en redesignet logo.

Den nye logoen har fortsatt den gamle dobbelnoten som før, men i stedet for en cd i bakgrunnen har den bare en enkel blå sirkel med en metallring. Steve Jobs forklarte endringen med at musikk ikke lenger dreier seg om cd-er:

- Snart vil iTunes gå forbi salget av musikk-cd-er i USA, og da er det på tide å bli kvitt cd-en i iTunes-logoen, sa Jobs.

LES OGSÅ:

iTunes 10 med sosialt nettverk

- Logoen suger!

Mange er imidlertid misfornøyde med Apples valg. Designeren Joshua Kopac ble så opprørt at han sendte en e-post til Steve Jobs for å klage over logoen.

- Den nye logoen suger. Dere har tatt en logo som har vært gjenkjennelig i over ti år og erstattet den med noe ukjent, skrev Kopac.

Apple-sjefen svarte på sitt sedvanlige korte vis:

- Vi er ikke enige, skrev Jobs til Kopac, ifølge Wired.

LES OGSÅ:

Én million ping-ere

Alt var bedre før?

iTunes-logoen har også fått sin egen Twitter-konto (@itunes10icon) hvor den "svarer" på kritikken fra irriterte brukere. Og på Twitter er det mange av dem.

- Alle er så raske til å dømme meg. Jeg dømmer ikke deg og den bedritne hipster-musikken du hører på, tvitrer logoen.

- Du kommer til å bli vant til meg, svarer logoen til en frustrert bruker.

På nettet florerer det nå oppskrifter og ikon-alternativer for den som ikke klarer synet av den nye iTunes-logoen. Nettstedet TechCrunch har satt i gang sin egen logo-konkurranse.

Hvor godt liker du den nye iTunes-logoen? Skriv din mening nedenfor!

Foto/video