Ny James Bond på Youtube?

Ny James Bond på Youtube?

I dag forventes Youtube å lansere en gladnyhet for filmelskere.

Det forventes at Youtube i dag vil annonsere en ny avtale med Amerikas tv- og filmverden. New York Times har fått nyss i at Youtube nå vil starte å tilby hele filmer og tv-serier fra selskapet MGM. Blant disse skal den klassiske westernfilmen ”The Magnificant Seven” være med.

Ligger etter

Både MGM og Youtube prøver å ta et nytt byks mot konkurrentene gjennom denne planen.

MGM har hengt bak andre filmselskaper i å tilby filmer via nett. Youtube blir på sin side av annonsører fortsatt sett på som en samling hjemmevideoer, mens konkurrent NBC-Foxs Hulu kun tilbyr innhold fra større produksjonsselskaper.

Det er fra før til dels luguber stemning mellom Youtube og enkelte store filmselskaper som ser på Youtube som en kilde til piratvirksomhet. I 2007 ble selskapet saksøkt for én milliard dollar, i en rettssak som stadig ikke har fått utfall.

James Bond?

I tillegg til fullstendige filmer og show fra MGM, skal Youtube-avtalen også tilby snutter fra utgivelser som ”Legally Blond”.

Selskapet CBS har fra før en avtale med Youtube, blant annet om å hoste eldre tv-serier som Star Trek.

MGM er på sin side produsenten til den kommende James Bond-filmen og den kommende Tom Cruise-filmen ”Valkyrie”. Men det vites ikke om disse, eller i det minste deler av dem, på noen måte vil bli tilgjengelige på nett - i alle fall med filmselskapets godkjenennelse.

Foto/video