Ny Lumix-hybrid klar

Ny Lumix-hybrid klar

Panasonic begynner nå i september å levere sitt nye kompakte hybrid-kamera i Norge.

Nykommeren har fått navnet Lumix DMC-FZ38. Kameraet hører hjemme i det som gjerne kalles superzoom-klassen og er myntet på dem som ønsker seg et speilrefleks-lignende kamera i mer kompakt format.

LES OGSÅ: Test: Panasonic med 3. generasjons HD-video

Stikkord for FZ38 er 18x optisk zoom med brennviddeomfang tilsvarende 27-486 mm, nettooppløsning på 12,1 megapiksler og mange manuelle innstillingsmuligheter i tillegg til de automatiske.

Foto/video-hybrid

Når Panasonic kaller kameraet for en hybrid, skyldes det at fotoapparatet også kan brukes som avansert videokamera som håndterer AVCHD Lite-standarden. Dette er en variant av AVCHD-standarden utviklet av Panasonic og Sony for Blu-ray-kompatibel høydefinisjons-video, og Lite-versjonen tilsier opptakskvalitet begrenset oppad til 720p, det vil si 1280 x 720 pikslers oppløsning.

LES OGSÅ: Test: Imponerende mini-speilrefleks

På Panasonic Lumix DMC-FZ38 er foto- og videofunksjonene godt integrert, slik at ett trykk på en knapp under fotografering automatisk overfører de fleste innstillingene til videoinnstillingen for best mulig resultat. Kameraet er utstyrt med mini-HDMI-kontakt for å vise foto- og videoopptak på hd-flatskjerm.

Ellers byr kameraet på ansiktsgjenkjenning, som riktignok er begrenset til tre fjes – i nyere tid er det lansert konkurrerende kameraer som greier å forholde seg til et tosifret antall ansikter i tilknytning til fokusering og lysmåling.

Raskere autofokus

FZ38 har fått ny og raskere autofokus, ifølge Panasonic. I tillegg har det fått en fuksjon kalt intelligent Auto (iA), som sammen med bildestabilisatoren skal gjøre det svært lett å ta «perfekte» bilder. Bildestabilisatoren, hos Panasonic kalt Power Optical Image Stabilizer, er også forbedret.

De manuelle innstillingene er oppgradert fra tidligere modeller med flere muligheter og er enklere å bruke, ifølge Panasonic.

Kameraet er utstyrt med en 2,7-tommers lcd-skjerm. Veiledende pris på kameraet er satt til 4299 kroner inklusive mva.

Mer informasjon: www.panasonic.no

Les om:

Foto/video