Ny Sony-speilrefleks

Ny Sony-speilrefleks

Sony har lansert et nytt speilreflekskamera. Det kommer i salg allerede i januar, og norsk pris er klar.

Sony a200 er i stor grad en moderat oppgradering av a100, som ble lansert for halvannet år siden. Oppløsningen er den samme, 10 megapiksler, men lysfølsomheten er økt og autofokusløsningen greier å fokusere 1,7 ganger raskere enn den forrige modellen, ifølge Sony.

LES OGSÅ: 3 x 10 megapiksler

På den forrige modellen var høyeste ISO-innstilling ISO 1600. Dette er nå økt til ISO 3200. Det gjenstår naturligvis å se hva slags bildekvalitet man får med den økte lysømfintligheten.

Ccd-brikken på a200 (uttales alfa) er på 10,2 megapiksler effektiv oppløsning. Ifølge Sony byr a200 på mye kraftigere støyreduksjon enn forgjengeren, gjennom teknologi som opprinnelig stammer fra Sonys toppmodell, a700.

Bedre stabilisering

Også bildestabiliseringen skal være betydelig forbedret fra a100-modellen. Selskapets Super SteadyShop-stabiliseringsteknologi er innebygd i selve kamerahuset, noe som gjør at man slipper fordyrende stabiliseringsløsninger i de enkelte objektivene.

Ifølge Sony skal man kunne tjene inn fra 2,5 til 3,5 lukkertrinn takket være bildestabiliseringsløsningen.

LES OGSÅ: Sony angriper Nikon

Lcd-skjermen på Sony a200 er økt fra 2,5 til 2,7 tommer, og skjermen kan nå vise rgb-histogram for at det skal bli enklere å justere eksponering og fargebalanse.

1,7x raskere autofokus

Autofokussystemet måler fokus på ni punkter og har både fått raskere autofokusmotor og bedre kontroll-logikk. Resultatet skal være 1,7x raskere autofokus enn på a100-modellen.

Lukkertidene går fra 1/4000 sekund til 30 sekunder pluss bulb (du bestemmer selv eksponeringstiden ved hjelp av utløserknappen). Blitssynkroniseringen er på 1/160 sekund.

Lcd-skjermen på a200 er økt til 2,7 tommer, fra 2,5-tommer på a100.

Bildeserier kan tas med en hastighet på tre bilder i sekundet. Seriene kan være på inntil tre bilder når man tar bilder i både RAW- og jpeg-format eller seks bilder i bare RAW.

Nettovekten på kameraet er oppgitt til 532 gram.

Godt med tilbehør

Som seg hør og bør for et speilreflekskamera har Sony sørget for å utvikle en god del tilbehørsutstyr som gjør Sony a200 til et fullverdig systemkamera. VG-B30AM er navnet på det ekstra batterigrepet som foruten ekstra batterikapasitet gjør det enklere å håndtere kameraet i vertikal posisjon, altså for å fotografere i portrettmodus i stedet for landskapsmodus.

I tillegg byr Sony på blitsenheter og annet blitstilbehør, kabelfjernstyring og ladere samt etuier både for kamera og objektiver, og mye annet.

Sony a200 får et profesjonelt tilsnitt med det nye batterigrepet.

I første omgang får man kjøpt kamerahuset i sett sammen med et 18-70 mm zoomobjektiv. Sony lover at kameraet skal bli tilgjengelig i januar, og norsk pris med det nevnte objektivet er satt til 5 990 kroner inklusive mva.

Les om:

Foto/video