Ny toppskanner fra Canon

Ny toppskanner fra Canon

Planskanner med enda raskere foto- og filmskanning.

Den nye Canon CanoScan 9000F er en planskanner som kan brukes både til vanlig dokumentskanning og til skanning av fotografier. I tillegg har den filmadapterenhet, slik at den også kan brukes til å skanne film, både i remser og i form av monterte lysbilder.

Filmskanneren tar ikke bare vanlig 35 mm-film, men håndterer også film i 120 mm-format.

Skanneren er en videreutvikling av CanoScan 8800F, som har vært toppmodellen blant Canons dokument-, foto- og film-skannere en god stund.

LES OGSÅ:

Canon EOS 550D er klar

Raskere og bedre

Ifølge Canon er hastigheten og produktiviteten økt, i til tillegg til at kvaliteten også skal ha blitt enda bedre. Den nye filmadapteren skal sørge for gjennomstrømning av mer lys, noe som skal gi høyere skanne-hastighet. Det skal nå ta cirka 18 sekunder å skanne et 35 mm-negativ med oppløsning på 1200 punkter per tomme (ppt).

I tillegg er oppløsning blitt økt. På CanoScan 8800F var høyeste optiske oppløsning 4800 x 9600 ppt, på 9000F er den økt til 9600 x 9600 ppt (for filmskanning).

Skanneren opererer med 48-bits fargedybde, som skal sikre presis fargegjengivelse.

Sju direktetaster

Mye av funksjonaliteten hos CanoScan 8800F er bevart, inkludert null oppvarmingstid og muligheten til å skanne automatisk til pc, e-post, kopier eller til pdf-dokument med enkle tastetrykk på skanneren. Skanneren har i alt sju direktetaster.

I tillegg har Canon bygd inn en autoskan-knapp som gir automatisk gjenkjenning av originaler, samt skanning og lagring med riktige innstillinger.

Skanneren leveres også med OCR-programvare (Optical Character Recognition), og med presis optisk tegngjenkjenning skal det gå raskt å konvertere trykt tekst til redigerbare elektroniske dokumenter, ifølge Canon.

LES OGSÅ:

TEST: Canon 7D utfordrer Nikon D300s

Strømforsyningsenheten er innebygd i skanneren, som dermed blir en forholdsvis kompakt og fullt portabel bordskanner.

Reparerer filmfeil

Canons teknologi for utbedring av feil og skader i innskannet foto- og filmmateriale er innebygd i skanneren. Film Automatic Retouching and Enhancement, forkortet FARE, fjerner støv og riper ved hjelp av infrarødt lys som skanner for fysiske feil på filmens overflate.

Canon har også inkludert Auto Photo Fix II og Auto Document Fix-funksjonene for å gi brukeren full kontroll over bildekvaliteten. Auto Photo Fix II reparerer vanlige feil som falmede ansikter, bleke hudtoner og feileksponerte landskapsbilder, og programmet kan gjenkjenne motivet i bildet.

LES OGSÅ:

TEST: CanoScan 8800F: Bli kvitt skoeskene med bilder

Forøvrig medfølger det en masse programvare, inkludert Adobe Photoshop Elements, ArcSoft PhotoStudio og skannerprogrammet SilverFast SE.

Veiledende utsalgspris er satt til 2 599 kroner, og salgsstart er 15. juni. Mer informasjon: www.canon.no .

Les om:

Foto/video