Nye, dyre Blu-ray fra Sony

Nye, dyre Blu-ray fra Sony

Sony går mot strømmen, og lanserer nye og dyre Blu-ray-spillere.

De fleste analytikere er enige i at pris vil være det viktigste verktøyet i kampen om HD-tronen frem mot jul. Flere selskaper planlegger nå å lansere HD DVD-spillere ned mot 200 dollar.

LES OGSÅ: Brenner Blu-ray, leser HD DVD

Sony går sin egen vei og lanserer heller to nye Blu-ray-spillere i en helt annen prisklasse. De to spillerne plassere seg i to forskjellige kategorier. Den ene er en "billigspiller", mens den andre er en avansert modell til godt over 1 000 dollar.

Når Sony nå lanserer en billig spiller, betyr det en avansert spiller med en pris på rundt 700 dollar. BDP-S500 vil legge seg i sjiktet mellom toppmodellene til over 1 000 dollar, og Sonys hittil billigste Blu-ray-spillere BDP-S300 til cirka 500 dollar. Dermed ender den opp på omtrent samme prisnivå som avanserte HD DVD-spillere.

BDP-S500 er fullstappet med avansert teknologi og støtte for det meste HD-tilhengerne kan finne på å ønske seg. Spilleren har blant annet støtte for Full-HD i 1080P-oppløsning og True Cinema. Sistnevnte støtter samme bildefrekvens som kinofilm, altså 24 bilder i sekundet. Lyden kan leveres i opp til syv kanaler pluss sub woofer, også kjent som 7.1 Surround. Det er støtte for flere HD-lydformater, som PCM, Dolby TrueHD, Dolby Digital og DTS-HD.

Sony BDP-S200ES fremstår som en hermetisk versjon av BDP-S500.

Den nye toppmodellen fra Sony bli BDP-S2000ES. Spesifikasjonene er identiske de vi finner i BDP-S500, men prisen er altså noe høyere. Hovedforskjellen mellom de to spillerne, rent bortsett fra prisen, ligger i designet av selve spilleren. BDP-S2000ES er laget slik at støv og skitt ikke like lett skal finne veien inn i spillerens indre, i tillegg er den utstyrt med bedre sikring mot vibrasjoner.

De to nye spillerne vil være klare for salg i USA i løpet av høsten, og prisen blir altså rundt 700 dollar for BDP-S500, og rundt 1 300 dollar for BDP-S2000ES. Hvis Sony velger samme strategi som tidligere, kan det fort ta et halvt års tid ekstra før spillerne kommer til vår del av verden.

Les mer hos DailyTech.

LES OGSÅ: Paramount dropper Blu-ray

Foto/video