Nye fotofunksjoner i iPhone

Nye fotofunksjoner i iPhone

Panorama-bilder og deling av bildestrømmer.

Onsdag lanserte Apple nye iPhone 5.

Blant nyhetene er bedre kamera med 8 megapiksler oppløsning og automatisk sammensying av panorama-bilder.

Panorama-bilder

Panorama-funksjonen fungerer slik at du holder den vertikalt mens du sveiper over scenen du ønsker å forevige. Telefonen vil selv sy sammen enkeltbildene til et sømløst panoramabilde som dekker hele 240 grader synsfelt. Den endelige bildefilen vil kunne ha en oppløsning på inntil 28 megapiksler, så disse vil fort spise plass i minnet.

Høres fristende ut, men usikker på om du skal kjøpe ny mobil allerede nå?

Heldigvis er ikke Apples panorama-funksjonen kun forbeholdt den aller nyeste iPhone 5. Apple har bekreftet at iOS-enheter med tokjerneprosessoren A5 eller nyere vil ha denne funksjonen som en del av iOS 6. Dette gjelder iPhone 4S og også nyeste iPod touch-modeller.

Forøvrig finnes det ulike pano-apper i iTunes App Store med liknende funksjonalitet, men Apples egne apper har selvfølgelig godt rykte på seg.

Andre bildenyheter

Apple har generelt forbedret kamera-appen i nye iPhone 5 slik at bilder kan tas 40 prosent raskere enn tidligere. I tillegg skal det være bedre ytelse i lavlys-forhold med forbedret støyredusering.

Apple er så fornøyd med kameraet i iPhone 5 at selskapet har lagt ut et galleri med eksempelbilder tatt med den nye mobilen som man kan laste ned i full oppløsning for å studere kvalitet og detaljer. Du kan se dette galleriet hos Apple her .

Nytt i iOS 6 er også muligheten til å kunne dele dine bilder fra telefonen automatisk med venner. Bildestrøm er en funksjon som finnes allerede idag gjennom iCloud og som virker slik at bilder fra en iPhone kan overføres trådløst til en Mac eller Apple TV. Og nå kan disse bildene også deles automatisk og uten en tråd med slekt og venner - for eksempel til bestemors storskjerm via en Apple TV.

Du kan lese mer om Bildestrøm hos Apple her. Du kan lese med om funksjonene i nye iPhone 5 her.

Les om:

Foto/video