To nye fra Adobe på Mac App Store

To nye fra Adobe på Mac App Store

Forbruker-utgavene av Photoshop og Premiere sluppet i versjon 10.

Adobe og Apple blir mer og mer på talefot. Gammelt uvennskap virker å være lagt bak seg når Adobe når bringer to nye skrivebordsprogrammer til Apples Mac App Store.

Nærmere bestemt dreier det seg om Adobe Photoshop Elements 10 og Premiere Elements 10 for OS X. Begge er entusiast-varianter av proff-programmene, til en brøkdel av prisen men med mye av funksjonaliteten intakt.

Begge programmene ble lansert for to måneder siden, og nå slipper du altså ta den lange veien ned til Mac-butikken eller postkassen for å kunne slå klo i pakkene.

Tilgjengelig for umiddelbar nedlasting til 560 kroner stykket - med ny funksjonalitet og automatisk oppgradering inkludert.

Nye funksjoner er blant annet automatisk bildegjenkjenning og tagging mot Facebook. Også søk kan utføres basert på bilder, som å finne bilder som inneholder et spesielt element som til eksempel en bestemt bil. Og ett hundre nye bildeeffekter får du også med på kjøpet.

For videoprogrammet er det kommet til automatisk fargekorrigering og en auto enhance-funksjon for fargetone og livlighet i bildet. Automatisk opplasting av video til Facebook og YouTube er også med.

Adobe Photoshop Elements 10 kan kjøpes og lastes ned fra Mac App Store her . Adobe Premiere Elements 10 kan kjøpes og lastes ned fra Mac App Store her . Systemkrav er Mac OS X 10.6.6 eller senere (for Mac App Store).

Foto/video