Nytt minneformat fra Sony

Nytt minneformat fra Sony

Sony elsker alenegang og prøver seg med halvproprietært minnekort.

SxS PROTM er en ny minnekortstandard beregnet for bruk i profesjonelle videokameraer, og vil i første omgang kommer i to forskjellige varianter, med åtte og 16 gigabyte lagringsplass.

Sony har heldigvis valg en litt annen vri denne gangen, det blir altså ikke som med Memory Stick-kortene, da SxS er kompatibelt med Expresscard-standarden. Ifølge Sony er fordelen med de nye SxS-kortene, kontra andre minnekortløsninger, atskillig høyere overføringshastighet.

I første omgang er det selskapets XDCAM EX-serie med profesjonnele videokameraer som vil benytte seg av de nye minnekortene. De nye kameraene og minnekortene skal etter planen være klare for salg i løpet av høsten.

De nye minnekortene er basert på SxSTM Memory Card-spesifikasjonene, og kompatibiliteten med Expresscard gjør det enkelt å overføre filer raskt til pc-en. Så lenge pc-en er utstyrt med en Expresscard-port lover Sony overføringshastigheter opp mot 800 Mbps. De aller fleste nye bærbare er utstyrt med Expresscard, som er standarden som sakte, men sikkert tar over for den eldre, og tregere, PC Card-teknologien.

SxS Pro-kortene vil være klare for salg i løpet av november, og da i to utgaver. Minstemann SBP-8 byr på åtte gigabyte lagringsplass og en pris på drøye 500 dollar, eller rundt 4 500 kroner. Den andre modellen, SBP-16, gir 16 gigabyte lagringsplass, med en pris på rundt 900 dollar, eller rundt 8 000 kroner med norske avgifter.

LES OGSÅ: Felles standard for minnekort

Les om:

Foto/video