OL knekker nettet

OL knekker nettet

Håndballjentenes utrolige semifinale sprengte både Dagbladets og VGs nettkapasitet.

VG Netts og Dagbladet.nos kapasitet ble sprengt da de norske håndballjentene spilte en thriller av en semifinale. Den utrolige utviklingen, som sørget for at Norge vant i siste sekund, førte mange nordmenn til nettet.

Sør-Korea hentet inn Norges tremålsledelse i det siste spilleminuttet. Gro Hammerseng scoret i siste liten det avgjørende målet og sendte Norge til finalen. De siste minuttene oppdaterte leserne artiklene så ofte at det sprengte kapasiteten.

Idet klokken stanset, var Norge vinneren av semifinalen i OL, bare noen minutter tidligere ledet de med tre mål. Det ble en thriller for publikum og for nettserverne i landets største nettaviser.

Kan ikke huske

– Ja, det stemmer. Det skyldes ekstrem trafikk, det er stor interesse for OL, spesielt det vi dekker live på dagtid, forteller Even Teimansen, som er redaksjonssjef i Dagbladet.no, til Journalisten.no.

Også VG bekrefter at det ble for mye for serverne til Norges største nettavis.

– Svaret er ja, det er trafikken. Det er håndballen, det er rett og slett slik at folk reloader, forklarer Espen Egil Hansen, ansvarlig redaktør i VG Nett.

I VG kan ikke Hansen huske at nettavisen tidligere har opplevd tilsvarende trafikk.

Les mer på Journalisten.no .

Foto/video