Olympus fornyer speilrefleks-familien

Olympus fornyer speilrefleks-familien

Olympus har store forhåpninger til det nye speilreflekskameraet E-620.

Olympus lanserer nå et nytt speilreflekskamera som trolig vil bli et nøkkelprodukt for selskapet i forbrukersegmentet av speilrefleksmarkedet, og trolig også et attraktivt produkt i deler av entusiastmarkedet.

LES OGSÅ: Olympus-speilrefleks med kunst-filtre

E-620 kombinerer det kompakte ytre til bittelille E-420 med vekten til den populære E-520. Sleng inn en dash Olympus E-30-teknologi med nettooppløsning på 12,3 megapiksler og fancy kunstfiltre som skal gjøre Photoshop overflødig - og du har E-620.

Dette var en vel slagordpreget beskrivelse av hvor det nye E-620-kameraer hører hjemme, men uansett er det åpenbart at Olympus satser sterkt på denne modellen.

Meget kompakt

Kameraet er ubetydelig større enn E-420, som er et av de minste speilreflekskameraene på markedet - ifølge Olympus verdens aller minste. E-620 har samme bredde som E-420, er tre millimeter høyere og sju millimeter dypere.

Disse målene betyr at E-620 faktisk er noe mindre enn E-520 både i bredden og dybden, selv om det har vokst et par millimeter i høyden sammenlignet med E-520. Hvis det er dette som gjør at søkeren føles både større og lysere, er det verdt de ekstra millimeterne.

Ifølge Olympus veier E-620 nøyaktig like mye som E-520, det vil si 475 gram netto - uten batteri og minnekort.

Dette gjør at E-620 er et av de mest kompakte speilreflekskameraene på markedet, samtidig som det er rikt på funksjonalitet.

FourThirds-standarden som Olympus promoterer sammen med blant andre Panasonic, bidrar dessuten til at brukerne har tilgang til en av mest kompakte samlingene av speilrefleks-optikk på markedet. For tiden byr Olympus på i alt 33 objektiver. I tillegg kan speilreflekskameraene fra Olympus benytte optikk fra andre FourThirds-produsenter.

LES VIDERE OM HVILKEN OLYMPUS-MODELL SOM UTFASES:

Foto/video