Olympus fornyer verdens minste

Olympus fornyer verdens minste

Olympus har lansert E-450, som er en fornyet utgave av E-420, verdens minste speilreflekskamera.

Olympus kaller selv E-420 for «verdens mest kompakte digitale speilreflekskamera», og da må jo påstanden gjelde for E-450 også, som har samme mål og vekt.

LES OGSÅ: Olympus fornyer speilrefleksfamilien

Mye annet er likt også, faktisk så mye at det ved første øyekast er vanskelig å se noen forskjell på de to kameramodellene. Men de forbedringene som finnes, er kjærkomne nok.

Ny signalprosessor

For det første har Olympus E-450 fått den nye signalprosessoren fra Olympus, Truepic III+. Det er bare det lille plusstegnet som indikerer forskjellen fra forgjengeren.

Den nye prosessoren kom i Olympus E-30 og skal generelt være noe raskere enn den forrige. I tillegg har den angivelig maskinvarebasert akselerasjon som gjør at «kunstfiltrene» i de nye Olympus-kameraene raskt kan skape de bildeeffektene man ønsker.

For i likhet med de andre nykommerne i Olympus' speilrefleksfamilie i senere tid har også Olympus E-450 fått «Art Filter»-funksjonen. Det er tre integrerte digitale filtre i kameraet som gjør unna en del «Photoshop-bildebehandling med filtereffekter» allerede i kameraet. Man kan velge Pop Art, som gir bildene et livligere uttrykk med sterke farger, Soft Focus, som gir en dempet stemning, og Pin Hole, som gir bildene mørke hjørner og et snev av mystikk. I hvert fall er det det Olympus hevder. Vi har ennå til gode å teste effekten. Man kan naturligvis også fotografere uten å aktivere noen av disse filtrene.

Olympus E-450 har fortsatt en 2,7-tommers lcd-skjerm av typen som Olympus kaller HyperCrystal II, men på E-450 skal den ha fått forbedret lysstyrke.

Videre er seriebildefunksjonen noe forbedret, fra seks til åtte RAW-bildefiler i samme serie.

Det meste som før

Ellers er alt stort sett som før, det vil si som hos E-420, så vidt vi kan se. Olympus E-450 er trolig et ypperlig valg for dem som legger stor vekt på at et speilreflekskamera skal være så lite og kompakt som mulig, men fortsatt med god bildekvalitet og betjeningsvennlighet. Med Olympus' flate 25 mm f/2,8-objektiv, betegnende nok kalt «Pancake», går kameraet greit ned i de fleste frakkelommer.

LES OGSÅ: Olympus-speilrefleks med kunst-filter

E-450 vil bli tilgjenglig i fotobutikkene i Norge fra mai, og veiledende pris er satt til 4 499 kroner med kit-objektivet 14-42 mm. Vi tipper dette vil gi gunstige butikkpriser på kameraet. Man skal også få kjøpt kamerahuset uten optikk, men den prisen har vi ikke fått oppgitt.

Stikkord forøvrig er 10 megapiksler Live MOS-sensor, serieopptak på inntil 3,5 bilder i sekundet, kontrast- og fase-basert autofokus, ansiktsgjenkjenning, skyggejusteringsteknologi, 28 fotograferingsmodi, lysømfintlighet fra ISO 100 til ISO 1600, 49-segmenters evaluerende lysmåling, LiveView, effektiv antistøvfunksjon og trådløs blitsstyring. Vekten er oppgitt til 380 gram.

Mer informasjon hos Olympus .

Les om:

Foto/video