Ønsker seg en DRM-fri jul

Ønsker seg en DRM-fri jul

DefectiveByDesign.org er en kampanje som jobber mot kopisperrer. På den største handledagen i USA, black friday, starter de en kampanje for 35 dager uten DRM, og de vil ha din hjelp.

Hver dag i 35 dager vil DefectiveByDesign.org sette fokus på ett firma, produkt, tjeneste, politiker eller annet som de mener er ekstra ille når det kommer til å påføre "marerittet med "Digital Restrictions Manager"".

Det er Apple, nærmere bestemt de nyeste MacBook-laptopene, som får den tvilsomme æren av å være første skrekkhistorie ut. Dette begrunnes både utfra at iTunes-butikken fremdeles er full av musikk og filmer tynget med kopisperrer (DRM)på tross av at det nå er to år siden Steve Jobs hevdet at han ønsket å stoppe bruken av DRM, og på tross av at det siden den gang har kommet flere musikk-butikker som har vist at det er mulig å gjøre det bra uten DRM, slik som eMusic, Amazon, og Magnatune.

Men det som gjør at det er akkurat de nye MacBookene som peker seg ut som en værsting er den fysiske kopisperren som vi skrev om forrige uke, som ikke lar deg spille av visse filmer i HD-kvalitet på eksterne skjermer som ikke er forhåndsgodkjent.

DefectiveByDesign.org vil hver dag publisere en historie som de får tilsendt. Hvem som helst kan sende dem historier, og om de bruker akkurat din historie sender de deg en T-skjorte.

Kilde: BoingBoing

Foto/video