Oppdaterer proff-programmene

Oppdaterer proff-programmene

Apples 17. mai-hilsen var en oppdatering av proff-programvaren.

Apple har lagt ut en oppdatering av de profesjonelle programmene sine innen video-, lyd- og musikkredigering.

Også iPhoto, Apples bildebehandlingsprogram for forbrukermarkedet, er inkludert i oppdateringen, trolig fordi programmet i noen tilfelle kan fungere i samspill med enkelte av de mer profesjonelle verktøyene.

De programmene som er omfattet av oppdateringen, er videoredigeringsprogrammet Final Cut Pro og den litt mer forbrukerorienterte versjonen Final Cut Express, 3D-effektprogrammet Motion, musikkredigeringsprogrammet Soundtrack Pro, dvd-menyprogrammet DVD Studio Pro, det nevnte iPhoto og det mer profesjonelle bildebehandlingsprogrammet Aperture, de profesjonelle musikk- og konsertprogrammene Logic Pro, Logic Express og MainStage, samt iAd Producer.

Oppdateringen er på rundt 16 megabyte og kan installeres via Programoppdatering eller hentes fra Apples supportwebsted .

Ny Final Cut rundt hjørnet

På den store NAB-kringkastingsmessen i Las Vegas i april kunngjorde Apple at en ny versjon av Final Cut Pro er underveis – Final Cut Pro X. Programmet får full 64-bitsstøtte og et nytt brukergrensesnitt, til dels inspirert av Apples forbrukervideoprogram iMovie. Det nye videoredigeringsprogrammet skal komme i salg via Mac App Store 9. juni. Til tross for at den nye versjonen er like rundt hjørnet, velger Apple altså å oppdatere dagens versjon.

Oppdateringen som nå er lagt ut, kalles ProKit 7.0 patch og er en forholdsvis moderat oppdatering. Blant annet er fonthåndteringen i flere programmer forbedret. Man skal ikke lenger risikere å få utilsiktede glipper mellom menyer og undermenyer, heter det.

Final Cut Pro og Motion har fått forbedret stabilitet i brukergrensesnittene for fargevalg og tidskode, i tillegg til at en del minnelekkasjer er fjernet. Soundtrack Pro har fått bedre stabilitet i tilknytning til import av prosjektelementer lagd i tidligere versjoner av programmet.

Apple anbefaler oppdateringen for alle som kjører Mac OS X versjon 10.6.6 eller nyere.

Nye kameraer for RAW-støtte

Apple har også oppdatert støtten til RAW-fotoformatet i Mac OS X. Oppdateringen på sju megabyte omfatter kameraene Fujifilm FinePix X100, Nikon D5100, Olympus E-PL2, Olympus XZ-1 og Samsung GX-1S.

Oppdateringen har fått navnet Digital Camera RAW Compatibility Update 3.7 og fås via Programoppdatering eller her .

Ny iPhoto-versjon

For en ukes tid siden la Apple også ut en oppdatering til iPhoto som bringer programmet opp i versjon 9.1.3. Oppdateringen fikset et problem knyttet til at sammenspleisede «hendelser» i iPhoto ble splittet opp igjen i separate hendelser når de ble synkronisert opp mot iOS-enheter som iPad og iPhone.

Oppdateringen finner du her eller via Programoppdatering.

Les om:

Foto/video