Optoma lanserer 3D-projektorer

Optoma lanserer 3D-projektorer

"Representerer et generasjonsskifte innen short throw projektorer", lover nordisk produktsjef hos Optoma.

De lanseringsklare produktene, kalt Ex610st og Ew610st, er to 3d ready short throw projectorer som henholdsvis har XGA og WXGA-oppløsning. Dette innebærer at man vil kunne vise innhold i 3D fra en PC.

- Vi er alene om å tilby slik 3D-støtte. For eksempel i en utdanningssituasjon er jo dette ganske kult, forteller Vegard Børresen, nordisk produktsjef hos Optima, til IT-Bransjen.

- I naturfagstimene vil man kunne vise menneskekroppen og solsystemet i 3D, og det er jo fengende for elevene. Det blir noe litt annet enn tradisjonell undervisning, sier han.

Slipper filterbytte

En annen fordel ved projektorene er at optikken, i motsetning til i vanlige projektorer, er hermetisk lukket. Dermed unngår man at viften blåser støv inn i maskinen, og et luftfilter som må byttes jevnlig.

- Det blir ingen støv i optikken, og maskinene har dermed det man kaller "low cost of ownership". Dette er vedlikeholdsfrie produkter som er problemfrie, forteller Børresen, som mener dette vil utgjøre en stor fordel for lærere med begrenset teknologikompetanse.

Satser mot det offentlige

Optoma har store ambisjoner for projektorene, og forventer en god mottakelse.

- Vi har har hatt short throw-projektorer på markedet i omlag to år, og disse er ganske populære. Med de nye endringene har vi store forventninger til de nylanserte projektorene, særlig i fjerde kvartal. Det er det på det offentlige markedet og i utdanningsinstitusjoner vi regner med å nå flest, forteller Børresen.

Projektorene baserer seg på en ny teknologi for fargegjengivelse utviklet av Optomas egne ingeniører, i tillegg til teknologi fra Texas Instruments. I utgangspunktet er de to projektorene helt identiske, bortsett fra at Ew610st kommer i et widescreen-format mens Ex610st har et mer tradisjonell skjermbilde.

Les om: