Pass opp for TV-hacking

Pass opp for TV-hacking

Samsung tv-er har sikkerhetshull som lar hackere skifte kanal eller installere programvare.

Hvis du ser på tv og den plutselig bytter kanal, er det ikke sikkert det skjedde fordi du satt på fjernkontrollen ved et uhell. Det skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Forskere ved Revuln i Malta har funnet en sårbarhet som finnes i de fleste tv-er laget av Samsung Electronics. Denne sårbarheten kan tillate en hacker å installere skadelig programvare, skru på webkamera og skifte kanaler.

- The TV is Watching you

I en video med tittelen ”The tv is Watching You”, viser Revuln-teamet skjermen til en Samsung LED-tv, med en sårbarhet som blir utnyttet av forskerne, noe som gir delvis eller full tilgang til tv-en.

- Hvis angriperen har full kontroll over tv-en kan han eller hun gjøre alt fra å stjele kontoer, til å bruke det integrerte webkamera og mikrofonen til å ”spionere” på offeret. Denne sårbarheten påvirker flere modeller og generasjoner av tv-er produsert av Samsung Electronics. Det gjelder ikke bare den som har blitt testet i vårt laboratorium, sier Luigi Auriemma fra Revuln.

Revuln tjener penger på å finne frem til sårbarheter og deretter selge detaljene til bedrifter. Auriemma sier at denne informasjonen ikke har blitt delt med Samsung ennå.

Kan stjele sensitiv informasjon

Samsung tv-er kjøres på Linux. Noen modeller har også USB-tilkoblinger integrert i tv-en. Sikkerhetsproblemet gjør det mulig for en hacker å fa tilgang til USB-kontakten og finne potensielt sensitiv informasjon.

Det er også mulig å kopiere konfigurasjonen av en tv-kontroll, noe som tillater en hacker å kopiere fjernkontrollens innstillinger og eksternt endre kanal. Du kan også risikere å få ondsinnet programvare installert på tv-en.

- Sårbarheten er perfekt for en angriper som har et bestemt mål og er ute etter sensitiv informasjon, sier Auriemma.

Annen informasjon som kan bli stjålet er lister av kanaler og maskinvarepassord.

Foto/video