Paul McCartney med sky-arkiv

Paul McCartney med sky-arkiv

Paul McCartney har lagt hele sitt private bibliotek i skyen – hos HP.

Over én million elementer befinner seg nå i det nyopprettede, private digitale biblioteket som eks-Beatles-stjernen Paul McCartney har lagt i skyen.

Ettersom det er musikerens private arkiv, om enn eid av et av firmaene hans, er ikke arkivet tilgjengelig for alle og enhver. Du og jeg kan likevel få et lite glimt inn i det via et bildegalleri med musikk-akkompagnement som HP har lagt ut i forbindelse med pr-virksomheten rundt bibliotek-løsningen.

Bistand fra HP

HP har bistått Paul McCartney i å digitalisere verker og arkivmateriale som firmaet MPL Communciations, Ltd. har opphavsretten til. Dette materialet består av alt fra videoer fra live-opptredener, fotografier, gamle film- og videoklipp, gamle musikkopptak, originale kunstverk og mye annet minneverdig materiale.

MPL er et musikk-publiseringsfirma som Paul McCartney etablerte allerede i 1971. Selskapet administrerer rettighetene til hundrevis av sanger komponert av McCartney selv, i tillegg til en rekke andre kjente musikere og artister, både nålevende og avdøde – Buddy Holly, Jelly Roll Morton og Bessie Smith, for å nevne noen, samt for en rekke Broadway-musikals som Annie, Grease, Hans Christian Andersen, A Chorus Line, Peter Pan og mange andre.

MPL Communications har til oppgave å beskytte opphavsrettighetene til dette materiale samtidig som det skal være enkelt for film- og musikalprodusenter, konsertarrangører, musikere og andre å få tilgang til materialet og få kjøpe lisens til å bruke materialet i sine prosjekter.

HP-løsningen som er valgt gjør at MPL Communications, Ltd. får ubegrenset tilgang til sine store mengder med medieinnhold basert på «HP Converged Infrastructure».

Rom for vekst

Arkivløsningen i skyen er basert på en rekke HP-teknologier som går under samlebetegnelsen HP Converged Infrastructure, og som ifølge HP gir rom for nesten uendelig vekst.

Det er eksperter hos HP Enterprise Services som har samarbeidet med McCartney-selskapet MPL Communications om å planlegge, utvikle, integrere og teste ut biblioteket i skyen. Løsningen består av en rekke byggeklosser satt sammen av HP-servere og HP-programvare for lagring, nettverk og administrasjon. Resultatet er blitt et privat bibliotek som er tilgjengelig via internett og som administreres av HPs kommersielle datasentre.

Tilgjengelig overalt, sier McCartney

Teknologistrukturen som MPL Communications benyttet tidligere, gjorde at det ofte kunne være en utfordring – ikke minst tidkrevende – å finne spesielle musikklåter, videoer og annet materiale i MPLs store arkiver. Med det nye HP-biblioteket i skyen vil organisasjonen kunne hjelpe sine kunder raskere og smartere, hevder HP – med støtte fra Paul McCartney:

– Dette er virkelig spennende, for selv om jeg er ute på turne hvor som helst i verden, kan jeg for eksempel si, ok, «Wings-turneen i 1976», og informasjonen om den vil poppe opp øyeblikkelig. Der har du all informasjonen, alle fotografiene fra turneen. Og du har alt det skriftlige materialet – personlige notater og kritikernes anmeldelser – om det som skjedde, sier McCartney ifølge pressemeldingen som HP har sendt ut.

Stikkord for HP-teknologiene som er kjernen i arkivsystemet i skyen, er HP BladeSystem Matrix, HP Proliant-servere, HP StorageWorks og HP Networking Solutions, samt HP Enterprise Security til å beskytte alt materialet.

Et av målene har forøvrig vært å forhindre at de enkelte arkivelementene blir lagret dobbelt opp, og her er stikkordene HP Data Protector og HP Database Archiving-programvare.

Mer informasjon om Paul McCartneys bibliotek og samarbeidet med HP, med musikk og bildegalleri, finner du her: www.hp.com/go/mccartney .

Link til MPL Music Publishing finner du her.

Les om:

Foto/video