Pc-styrt Nikon D90 og D300

Pc-styrt Nikon D90 og D300

Med ny tredjeparts-programvare kan du nå fjernstyre din Nikon D90 eller D300 fra pc-en.

Det er firmaet Breeze Systems som nå lanserer programvare for å fjernstyre Nikon D90 og Nikon D300 direkte fra en pc. Firmaet har tidligere lansert tilsvarende programvare for en rekke Canon-kameraer.

LES OGSÅ: TEST: Nikon D90 byr på mye mer enn video

Programvaren, D300 Remote og D90 Remote, er myntet på profesjonelle fotografer og avanserte amatørfotografer som ønsker å fjernstyre ett eller flere kameraer fra en pc.

Med D300 Remote eller D90 Remote kan du fjernstyre to av Nikons mest populære kameraer fra pc-en.

Et av formålene er å gi fotografen eller kunden anledning til å vurdere fotoopptaket på en stor pc-skjerm før det lagres. En annen bruksmåte er å ta tidsstyrte serieopptak i vitenskapelige miljøer, utdanningsmiljøer og så videre.

Liveview på pc-en

Programvaren gjør det også mulig å se Liveview-skjermbildet på pc-en i stedet for på den lille lcd-skjermen på kameraet. I tillegg kan man foreta fjernstyrt fokusering fra pc-en.

Fra før av leverer Breeze Systems tilsvarende løsninger for Canons Powershot-kameraer (PSRemote) og for Canons digitale speilreflekskameraer (DSLR Remote Pro).

Speilrefleksprogramvaren koster 95 dollar (vel 650 kroner), mens programvaren for Canon Powershot-kameraer koster 75 dollar (vel 500 kroner). 15-dagers gratis prøveversjoner kan lastes ned fra www.breezesys.com . Programvaren forutsetter Windows Vista eller XP.

For ordens skyld: Nikon leverer også selv programvare for fjernstyring av en del kameramodeller. Programmet, Camera Control Pro 2, koster 1 190 kroner hos Fotovideo.

Breeze Systems er et lite, britisk utviklerfirma, drevet av fotografen Chris Breeze siden 1994. Firmaet leverer blant annet programvare for bildebehandling og -organisering, webdesign og RAW-konvertering.

Les om:

Foto/video