Pctv blir europeisk - igjen

Pctv blir europeisk - igjen

Hauppauge har overtatt Pctv-produktene fra Pinnacle/Avid.

Firmaet Hauppauge har overtatt Pctv-produktene fra Pinnacle og etablerer nå et nytt firma i Tyskland for support og videreutvikling av produktene der.

Hauppauge, som har sitt hovedkvarter i delstaten New York, har lenge hatt sine egne tv-løsninger for pc-er under merkenavnet Wintv.

Disse produktene vil fortsette å eksistere side om side med Pctv-produktene, forsikrer markedsdirektør for Hauppauges europeiske virksomhet, Ralf Koczorowski.

To produktlinjer

Han fremholder at Hauppauge vil fortsette å tilby kundene både Wintv- og Pctv-produktene som «to absolutt forskjellige produktlinjer» både når det gjelder maskin- og programvare.

På denne måten vil Hauppauge få en kraftig vekst i sin produktportefølje innen tv-løsninger for pc-brukere både når det gjelder stasjonære pc-er, bærbare pc-er og Mac-er, heter det i pressemeldingen fra selskapet.

De to produktlinjene vil bli videreutviklet separat. Wintv-produktene vil i all hovedsak bli utviklet i USA, mens Hauppauge har etablert et nytt selskap i Braunschweig i Tyskland til å ta seg av Pctv-produktene. Firmaet har fått navnet Pctv Systems.

Blant Pctv-produktene som er med i overtakelsen av Pinnacle-produktene finner vi segmenter som Dual-DVB-T, Dual-Sat, Single-, Multi- og Hybrid Tuner og produkter som Pctv Nanostick, Pctv Nanostick Ultimate for både pc og Mac, Pctv Dual Sat Pro PCI 400i og Pctv Telescope.

Utfordringer

Logoen til det nye Pctv Systems.

Det er nok mange pc-brukere som ønsker å kunne se tv-programmer på sine pc-er, men det er et paradoks at dette er blitt stadig vanskeligere i takt med den økende digitaliseringen av formidlingen av tv-signalene.

Blant annet kreves det gjerne kodekort for å dekryptere digitale tv-signaler. I tillegg har forskjellige land valgt forskjellige løsninger, noe som har komplisert distribusjonen av løsninger for tv på pc.

Norske pc-brukere kan jo håpe at tyske Pctv Systems, gjennom sin nærhet til Norden, har stor forståelse for de norske løsningene på dette området, inkludert Riks TV.

Et annet forhold som kan begrense markedet for tv-løsninger for pc-brukere, er det økende antallet tv-programmer og -sendinger som legges ut for lovlig nedlasting via internett. Det gjenstår å se hvordan Hauppauge vil håndtere disse utfordringene.

Pinnacle Systems ble etablert i California allerede i 1986. I 1997 kjøpte selskapet opp det tyske firmaet Miro Computer Systems, kjent for sine digitaliseringskort for videoredigering på pc. Noen år senere kjøpte Pinnacle opp et annet tysk selskap, Fast Multimedia AG. Man kan godt si at sirkelen nå er sluttet. De produktene Hauppauge har overtatt og vil videreutvikle i Tyskland, har altså allerede i utgangspunktet tyske teknologiske røtter.

Foto/video