Peking og projisering

Peking og projisering

Seks nye kameraer og to forbedrede objektiver skal skape fornyet interesse for Nikon i høst.

I det profesjonelle markedet kniver Canon og Nikon. Canon var tidlig ute og kapret mange fotografer. Siden har det vært en kamp om å være den ledende.

På forbrukersiden har begge levert greie apparater uten å briljere. Der forsøker Nikon å gjøre noe med. To av de nye Coolpix lommekameraene har funksjoner som vil skape oppmerksomhet. Den ene har berøringsskjerm, den andre projisering.

Som Iphone

Coolpix S70 har fått berøringsskjerm med en programvareteknologi som tilsvarer den Apple benytter på sin Iphone telefon. Du skyver fra bilde til bilde, du benytter fingrene for å forstørre og forminske, du tar bildet ved å trykke på skjermen.

Derfor er bildeskjermen 3,5 tommer basert på OLED (Organisk Lysemitterende Dioder), det er fem ganger optisk forstørrelse, kameraet følger personenes bevegelser og det er opptak av videosnutter i HD-ready-kvalitet (720p).

På fest

- Endelig kan brukere dele og vise bilder og videoer ved hjelp av egen projektor, sier Bjørn Mangset, daglig leder i Nikon Norge.

Det er den nye Coolpix S1000PJ Mangset henviser til. Håpet er at det vil bli stor interesse for å se på bilder som kameraet nettopp har tatt, projisert på en vegg med en bildestørrelse på inntil 100 centimeter og en avstand på inntil to meter.

PROJISERER: Coolpix S1000PJ projiserer bilder på veggen direkte fra kameraet. Kvaliteten er brukbar på inntil to meters avstand. (Foto: Ahlert Hysing)

12,1 millioner punkter og en ”hastighet” på inntil ISO 6400 skal sikre kvalitetsbilder. Særlig på fest eller ved uttrykning ser man for seg stor interesse for å dele helt ferske bilder.

Fire tusen kroner er ikke mye for å kunne se nøyere på detaljer fra en hendelse.

- Det er ikke til å unngå at folk blir revet med av et så elegant kamera. Vi har fylt det med alt du trenger for å ta og vise fantastiske bilder på en enkelt måte, fremhever Bjørn Mangset.

Med en fjernkontroll kan både projektor og kamerafunksjonene betjenes trådløst. Kombinert med et projektorstativ blir visningen optimal.

Ved bruk velger kameraet selv riktig motiv, eksempelvis portrett, ut fra innholdet i bildet. Fotografen trenger ikke å skru på et hjul for å velge. Portrettfunksjonen velger bildet med smil mellom flere alternativer.

Fem funksjoner benyttes for å redusere uskarphet. I tillegg kan brukeren glatte huden på motivet ved funksjonen ”Skin Softening”.

Men hva med speilrefleksene? Les mer på neste side!

Les om:

Foto/video