Photo Stream får etterlengtet funksjon

Photo Stream får etterlengtet funksjon

Ny betaversjon av iOS 5.1 sluppet.

Photo Stream er en funksjon i skytjenesten iCloud som ble introdusert sammen med iOS 5 tidligere i høst.

Tar du et bilde på din iPhone lastes bildet automatisk opp til din Photo Stream (Bildestrøm på norsk) i iCloud. Bildet synkroniseres så til alle andre enheter du har aktivert funksjonen på, så vel iPad og iPod touch som Mac og pc.

Ganske smart, men av en eller annen merkelig grunn har det ikke vært mulig å slette enkeltbilder fra Bildestrømmen fra starten av. Den eneste måten å kvitte seg med bilder på er å resette hele Bildestrømmen.

Nå har imidlertid Apple sluppet en ny betaversjon av iOS 5.1 hvor dette kommer til å endre seg, skriver Macworld Sverige.

I iOS 5.1 Beta 2 er nå nå mulig å slette bilder fra Bildestrømmen. Spesielt kjekt for dem som har en Apple TV med Photo Stream som skjermsparer og som ikke vil vise alle festbildene sine når hele familien er samlet til julemiddag.

Cnet har laget en beskrivelse av hvordan det hele funker, les den her: How to delete individual photos from Photo Stream on iOS 5.1.

Apple har ikke sagt noe om når iOS 5.1 er klar i ferdig versjon. iCloud vil også måtte oppdateres for Mac og Windows for at bildeslettingen skal fungere på tvers av alle enheter.

Foto/video