Photoshop Lightroom 3 i beta

Photoshop Lightroom 3 i beta

Adobe har lansert betaversjon av Photoshop Lightroom 3.

Blant nyhetene i betaversjonen av Adobe Photoshop Lightroom 3 er en mer intuitiv importfunksjon, bedre verktøy for støyreduksjon og skarphetskontroll samt forbedret opplegg for lysbildevisning.

Lightroom er et program som støtter den daglige arbeidsflyten for profesjonelle fotografer og seriøse amatørfotografer. Programmet er populært blant dem som har behov for raskt å importere, administrere, forbedre og presentere store mengder digitale bilder.

Raskere

Betaversjonen er bygd opp fra grunnen av, og mange usynlige funksjoner er blitt raskere enn i nåværende utgave, Lightroom 2.

Én av forbedringene er at importfunksjonen i bibliotekmodulen er ombygd, slik at bilder hentes inn i programmet på en mer intuitiv måte, ifølge Adobe.

Brukeren kan enkelt angi kilde og destinasjon for bildene og lagre innstillinger for eksempel til bearbeidelse, metadata og destinasjon, slik at disse kan benyttes som forhåndsinnstillinger senere.

Takket være nye funksjoner for vannmerker kan fotografen også legge inn tekst eller annen grafisk informasjon direkte i bildet og justere størrelse, plassering og gjennomsiktighet på vannmerket.

Fungerer ut april

Betaversjonen av Adobe Lightroom 3 kan lastes ned gratis fra Adobe Labs . Fullversjonen av den eksisterende Lightroom 2 koster 2 937 kroner inklusive mva. hos Adobes nettbutikk. Foreløpig har ikke Adobe sagt noe om når den ferdige versjon 3 kommer i salg, annet enn at betaversjonen vil fungerer ut april måned 2010.

Les om:

Foto/video