Photoshop Touch på mobilen

Photoshop Touch på mobilen

Adobe med avansert fotoredigering for iPhone og Android-telefoner

Det beste kameraet er det du har med deg, sies det, og for mange i dag dreier dette seg om smarttelefonen.

Men smarttelefonen skal ikke lenger bare brukes til å ta bilder med, nå skal den også brukes som redigeringsverktøy. Adobe ønsker at du velger deres nyeste app til det formålet, nemlig Photoshop Touch til smarttelefoner.

Fotoredigeringsappen har stort sett de samme funksjonene som nettbrettutgaven av Photoshop Touch, som ble lansert for rundt ett år siden, men smarttelefonvarianten er selvsagt tilpasset for å fungere best mulig på mindre skjerm.

(Appen må ikke forveksles med Photoshop Express, som er en slags lettversjon av Photoshop Touch.)

Photoshop i lomma

Flere av de kjente Photoshop-funksjonene man kan forvente seg i en slik app er tilgjengelig i Photoshop Touch, deriblant lag (layers), markeringsverktøy, filtere samt tone- og fargejusteringer.

Du får også funksjoner kun forbeholdt Photoshop Touch-appen, som blant annet Scribble Selection, for mer presis markering i et bilde ved hjelp av fingeren samt Camera Fill, som kan brukes for å fylle inn lag ved hjelp av enhetens kamera.

Bilder på opptil 12 megapiksler kan redigeres i smarttelefonappen. Da kan du redigere med opptil tre lag. Jo mindre bilder, desto flere lag. Et 3 megapikslers bilde støtter opptil 16 lag, ifølge TUAW.

Du kan selvsagt dele bildene til sosiale nettverk og mellom andre kompatible apper når det er tid for det. Prosjekter kan dessuten synkes og redigeres på Photoshop på nettbrett eller datamaskinen via Adobes Creative Cloud. Brukere som kjøper appen vil automatisk få 2 gigabyte med lagringsplass i skyen.

Prislapp: 35 kroner

Photoshop Touch har en pris på 35 kroner. Appen er ikke universal, så har du allerede kjøpt den på for eksempel din iPad, må du likevel kjøpe den på nytt dersom du vil ha den på din iPhone eller iPod touch.

Photoshop Touch for iPhone krever en iPhone 4S eller nyere eller 5. generasjons iPod touch. På Android er kravet en telefon med versjon 4.0 (Ice Cream Sandwich) eller nyere.

Last ned fra App Store | Google Play

Foto/video