Picasa kjenner igjen ansikter

Picasa kjenner igjen ansikter

Google har lansert Picasa 3.5 med ansiktsgjenkjenning og enklere geotagging.

Den nyeste versjonen av Googles bildehåndteringsverktøy Picasa kommer med funksjoner for ansiktsgjenkjenning og forenkler dessuten geotagging.

Picasa 3.5 kan nå automatisk gruppere bilder hvor den samme personen forekommer. Når Picasa 3.5 startes opp vil programmet søke gjennom lagrede bilder og opprette grupper med like ansikter og putte dem i et album som kalles «Unnamed People». Deretter kan brukere manuelt tagge personer på bildene. Den vil også foreslå navn for ansikter som den mener ligner på allerede identifiserte personer. Picasa vil opprette albumer oppkalt etter de taggede personene under seksjonen «People».

Google rullet ut denne ansiktsgjenkjenningen og grupperings-funksjonen i fjor på den nettbaserte versjonen av programvaren, Picasa Web Albums. Navnetaggene kan derfor deles mellom albumer i Picasa Web Albums og Picasa 3.5 (sørg for at du er logget inn med Google-kontoen din).

Nye Picasa kommer også integrert med Google Maps for å legge geolokasjons-informasjon til bilder. Tidligere krevde Picasa at brukerne installerte og kjørte Google Earth for å gjøre dette.

Picasa 3.5 er tilgjengelig for Windows og Mac OS X og kan lastes ned her. Foreløpig er programmet bare tilgengelig i en engelsk versjon. Google lover at en internasjonal versjon kommer snart.

Se en presentasjonsvideo av Picasa 3.5 fra Google nedenfor:

Les om:

Foto/video