Plextor kombinerer HD DVD og Blu-ray

Plextor kombinerer HD DVD og Blu-ray

Alle har tydeligvis ikke gitt opp håpet om et delt HD-marked.

Til tross for at det ser relativt mørkt ut for HD DVD, og desto lysere ut for Blu-ray, fortsetter kombinasjonsproduktene å komme. Plextor melder nå at de har to kombomodeller som kombinerer dvd-brenner med HD DVD og Blu-ray på vei ut i butikkene.

Den enkleste modellen er kun kapabel til å brenne vanlige to lags dvd-plater, samt å lese HD DVD og Blu-ray. Har du større lagringsbehov enn det en dvd-plate kan by på, kan du heller velge Plextors nye toppmodell, som i tillegg tilbyr brenning av Blu-ray i opp til 4x hastighet. Begge drevene er i tillegg utstyrt med Ligthscribe-teknologi.

LES OGSÅ: Bedre Blu-ray

Minstemann, PX-B300SA, skriver vanlige dvd-er i opp til 16x hastighet, mens to lags plater brennes i 4x hastighet. Når det gjelder lesing av HD DVD og Blu-ray er hastighetene henholdsvis 3x og 6x. PX-B300SA vil være klar for salg i Norge mot slutten av februar. Prisen ser ut til å lande på rundt 2 100 kroner.

For toppmodellen PX-B920SA ser de fleste spesifikasjonene relativt like ut. Dvd brennes like raskt, og lesehastighetene for HD DVD og Blu-ray er oppgitt til de samme som i lillebror. Hovedforskjellen ligger altså i at denne modellen også er i stand til å brenne Blu-ray-plater. Brennehastigheten for slike er oppgitt til maksimalt 4x. Også denne modellen skal være klar for salg i løpet av februar 2008. Prisen ser til å ende på rundt 2 650 kroner.

Problemet for brenning av Blu-ray, i hvert fall enn så lenge, er at platene fortsatt er svært kostbare.

Mer informasjon: www.plextor.be

LES OGSÅ: Guide: En pc for stua

Les om:

Foto/video