Polaroidkameraet gjenoppstår

Polaroidkameraet gjenoppstår

Ved å kombinere kamera og skriver i samme enhet ønsker Polaroid å kapre en ny generasjon kunder.

De fleste husker sikkert Polaroid-kameraene, disse store og klumpete kameraene som tok dårlige og dyre bilder. Både pris og kvalitet var imidlertid til å leve med, ettersom bildene kom der og da, og du ikke trengte å levere inn film og vente på kopier på fotolabben.

For et par år siden valgte Polaroid å gi opp de etter hvert ikke fullt så populære kameraene sine. Konkurransen mot digitalkameraene ble rett og slett rått parti.

Nå satser altså selskapet atter en gang på er kamera som gir deg en papirkopi av bildet på rappen. På årets CES-messe viste de nemlig frem et kompakt digitalkamera med innebygd skriver, kalt Polaroid Pogo Instant Digital Camera.

I motsetning til de gode, gamle Polaroid-kameraene tas bildene nå digitalt. Dermed trenger du ikke skrive ut alle bildene på rappen for å se dem. Du kan velge å skrive ut bildene du liker der og da, for så å overføre og titte på resten av dem hjemme på pc-en.

Polaroid Pogo Instant Digital Camera er utstyrt med en minitayrskriver som er basert på samme teknologi som den kompakte fotoskriveren selskapet viste frem på CES-messen for ganske nøyaktig et år siden. Det betyr blant annet at fargene ligger i selve fotopapiret og ikke si skriveren. Dermed slipper du å bekymre deg for å bytte mikroskopiske blekkpatroner i digitalkameraet ditt, det holder å sette inn en ny bunke fotopapir.

De gamle Polaroid-bildene var noe mindre enn vanlige fotoutskrifter, og kvaliteten en god del dårligere. Det kommende Polaroid-kameraet vil også skrive ut relativt små bilder, 5 x 7,5 centimeter, eller ganske nøyaktig halvparten av standard albumbilder. Det kan se ut til at kameraet er beregnet på unge brukere, bildene kan nemlig brukes som klistremerker om ønskelig.

Pogo Instant Digital Camera skal være klart for salg i USA i løpet av mars. Prisen er satt til like under 200 dollar, mens fotoarkene koster 50 cent per stykk. Vi gjetter på litt i underkant av 2 000 kroner for kameraet her til lands, og rundt fem kroner per fotoark.

Les mer om det nye kameraet hos Polaroid.

Les om:

Foto/video