Pompidou-høyttaler fra LaCie

Pompidou-høyttaler fra LaCie

LaCie leverer et par høyttalere med vekt på design og lyd, inspirert av kultur.

LaCie har kommet med pc-høytalere beregnet for å koples til via IEEE 1394 Firewire-grensesnittet. Designen er av Neil Poulton, som har latt seg inspirere av luftinntaket til Pompidou-senteret i Paris. De to høytalerne er utført i hvitt, med svarte høytalermembraner.

Høytalerne henter strøm fra Firewire-uttaket til pc-en, og forutsetter dermed bruk av 6-pinner bred Firewire-kontakt, minst etter Firewire 400-standarden. Vi har ennå ikke hørt hvordan lyden er i disse høytalerne, men LaCie hevder at de er i stand til å levere bedre lyd enn alternativene som bruker usb-kontakt.

De framhever at Firewire er en renere signalteknologi, og at Firewire-kontaktene sjelden må konsentrere seg om å konkurrere om kapasiteten med tastatur, mus og andre periferienheter. Denne fordelen hevder LaCie de klarer å ta ut som 8 watt lydeffekt.

LaCie tar hensyn til at pc-høytalere bør være enkle å frakte, og kablene kan tvinnes på plass på undersiden av høytalerne for enkel frakt. De leveres også med tilkoplingskabel for vanlig mp3-spiller. Høytalerne skal være tilgjengelig nå, til en pris av 899 kroner inkludert moms.

Les om:

Foto/video