Populær liten tass

Populær liten tass

TEST: Argon DAB 1 er en av Hifi-klubbens egne merkevarer som trygt kan kalles en bestseller.

Det er forståelig, for her får man mye funksjonalitet og svært god lyd i forhold til pris og størrelse på boksen. En typisk nattbordradio med brukbar vekkefunksjon og ingen mulighet til batteridrift.

Fm-delen må være ment som en ren nødløsning der for eksempel lokalradioen din ikke er over på dab ennå. Her er ingen rds og ellers litt stakkarslig lydkvalitet på fm-mottaket. Men hva gjør vel det, for du kommer nok bare til å bruke dab-delen likevel.

En godt skrevet bruksanvisning på dansk tar deg enkelt gjennom installasjon og oppsett, men vi må konsultere denne hver gang vi for eksempel skal endre vekketidspunktet. Bruksmåten er ikke helt intuitiv og teksten som forklarer knappene er liten og utydelig. I daglig bruk er ikke dette noe problem, for radioen bare rusler og går som den skal uansett.

Ser lyset

Vi opplevde at denne klokkeradioen har to problemer.

For det første er lyset på displayet i ventemodus litt for kraftig etter vår smak, altså lyset fra radioen når man venter på at alarmen skal vekke deg. Riktignok dempes lyset noe i ventemodus i forhold til vanlig drift, men man kan ikke regulere styrken på lyset fra radioen verken i den ene eller andre tilstanden.

Et annet litt pussig problem oppdaget vi ved det første, nattlige strømbruddet. Radioen stilte selvsagt raskt klokken til rett tid da strømmen kom tilbake, for dab-signalene har tidskode. Det viste seg også at radioen husker det innstilte vekketidspunktet. Derfor er det mer enn merkelig at radioen likevel ikke skrudde på selve alarmfunksjonen etter strømbruddet. Ingen alarm, ingen vekking. Til gjengjeld leverte vi en praktfull forsovelse den dagen.

Argon DAB 1

Karakter: 4 av 6

Kompakt dab- og fm-radio med vekkefunksjon fra HiFi-klubben (fm uten rds). 6 forvalg dab, 6 for fm. Inngang for ekstern lydkilde; utganger for stereolyd samt hodesett. Mål: 20,5 x 13,6 x 9,4 cm.

Hvorfor
God lyd etter størrelsen
Enkel betjening
Tydelig display

Hvorfor ikke
Kun basisfunksjoner
Ikke batteridrift
Kraftig lys i displayet

Hvordan skaffe
998 kroner.
http://www.hifiklubben.com/no/

Foto/video