Problemer etter iTunes-oppdatering

Problemer etter iTunes-oppdatering

Flere sliter med å starte iTunes etter ny oppdatering i natt.

Onsdag kveld slapp Apple en oppdatering til iTunes som fikser en rekke viktige feil som får programmet til å avslutte uventet.

Ironisk nok opplever flere nå at programmet ikke vil starte etter at oppdateringen er installert, melder AppleInsider. Programmet krasjer umiddelbart, og er mer eller mindre ubrukelig.

"iTunes kan ikke åpnes på grunn av et problem. Kontakt utvikleren for å forsikre deg om at iTunes kan brukes sammen med denne versjonen av Mac OS X", lyder deler av feilmeldingen som flere brukere har mottatt.

- Last ned manuelt

Flere skal ha løst problemet ved å laste ned iTunes direkte fra Apples nettsider i stedet for via Programvareoppdatering. Vi kan bekreftet at dette fungerte greit hos oss ved oppdatering til en MacBook Pro.

Ifølge AppleInsider rapporteres det også om problemer ved nedlasting av oppdateringen via Apples innebygde oppdateringsverktøy. Men på en Mac Pro i redaksjonen til Macworld.no gikk oppgraderingen greit via Programvareoppdatering, så det ser ut til at problemene slår ut noe ulikt rundt omkring.

Apples forrige oppdatering, iTunes 10.1 ble lansert i november, med støtte for iOS 4.2 og AirPlay-funksjonalitet.

iTunes 10.1.1 er tilgjengelig for både Mac- og Windows-brukere.

Les om:

Foto/video