Proff mikk for iPhone

Proff mikk for iPhone

Når du er seriøst opptatt av lyd.

TASCAM lanserer en høykvalitets stereomikrofon for iPhone. Enten du er musiker, gjør konsertopptak eller generelt ønsker god kvalitet, er denne for deg.

Den inneholder et par av de samme kondensator-mikrofonene som finnes i den bestselgende DR-serien med digitale opptakere.

TASCAM er et registrert av TEAC - den legendariske japanske produsenten av HiFi-utstyr. Og hvem andre enn den unge Steve Jobs hadde en TEAC-båndspiller i sine unger dager - noe han fikk anerkjennelse for hos college-venner.

iM2 er et par seriøse mikrofoner som kobles til dock-tilkoblingen på undersiden av en iPhone eller iPod touch (eller iPad). På den måten blir telefonen egentlig snudd opp ned.

En egen app styrer kontrollene. Opptakene er i CD-kvalitet, med 44.1kHz/16-bit lineær PCM.

Mikrofonene kan justeres over 180 grader for optimale opptak. iM2 inneholder en egen for-forsterker og analog-til-digital konverter, og forbigår dermed den innebygde audio-konverteren.

Dermed kan opptak gjøres helt opp til 125 dB der man ellers fort får problemer med forvrengning under for eksempel konserter. En knott på siden brukes til å justere level på opptaket på en rask måte.

Enheten får strøm fra telefonen, og en usb-ledning medfølger for lading av telefonen gjennom iM2, siden den vanlige strømtilkoblingen under er opptatt.

Pris i USA er 79 dollar, omtrentlig 460 kroner. Pris i Norge og tilgjengelighet ikke kjent enda.

Appen som hører til er ikke klar ennå, men TASCAM har en opptaksstudio-app klar i iTunes App Store til 21 kroner her .

Du kan lese mer om TASCAM iM2 her .

PS: TASCAM lager forøvrig også et frittstående mellomledd mellom en iPhone og en standard kondensator-mikrofoner. Denne enheten, kalt iXZ, har innebygde batterier. Se promovideo nedenfor.

Via TASCAM.

Les om:

Foto/video