Projektormarkedet krymper

Projektormarkedet krymper

Det er blitt solgt 25 prosent færre projektorer i Norden hittil i år.

I et sviktende marked, slår NEC Display Solutions fast at de er Nordens største leverandør av projektorer til bedriftene. I en pressemelding forteller de at markedsandelen deres har økt fra 9,4 til 11,5 prosent i årets tre første kvartaler. Den størtste økningen i etterspørselen kommer fra skoler og offentlig sektor.

- NECs posisjon er styrket, sier Henrik Breda, Nordic Sales Manager NEC Display Solutions. Han baserer påstanden på tall fra DMR, et selskap som driver med markedsanalyse og statistikk for data og kontormarkedet i Norden.

Morten Dahl i DMR er mer forsiktig i sine uttalelser.

- I det tredje kvartalet er faktisk ikke NEC størst - de redder seg inn på det første halvåret. Men Benq er praktisk talt like store. Ifølge våre statistikker vinner NEC knapt, men det er ikke mye som skiller de to, og dette er våre sier Dahl.

DMR regner med at det er blitt solgt ca 73000 prosjektorer de tre første kvartalene. I fjor var det tilsvarende tallet 91 300.

- Det er en ganske stor tilbakegang. I tillegg kommer hjemmekinomarkedet i Norden. Der ser vi en tilbakegang fra 18 800 i fjor til 13 500 i år. Flatskjermer spiser mye av dette markedet - flere bruker store monitorer i stedet for prosjektorer, sier Dahl.