Prøv kommende Lightroom 5 nå

Prøv kommende Lightroom 5 nå

Adobes kjente bildeorganiseringprogram har fått flere nye Photoshopfunksjoner.

Adobe Photoshop Lightroom vil i løpet av året offisielt nå versjon 5, og i den forbindelse har selskapet gjort en betaversjon tilgjengelig for nedlasting. Der får du en forsmak på hva som kommer i den endelige versjonen.

Funksjoner hentet fra storebroren

Adobe skryter av en rekke nye funksjoner, og flere av dem har tidligere bare vært å finne i Adobes flaggskip Photoshop. Det første nye verktøyet er Advanced Healing Brush, som skal gjøre det mulig å enkelt fjerne uønskede objekter og feil i bilder med et eneste strøk.

Radial Gradient gjør videre at du kan skape vignett-effekter på en enklere måte en før, og du kan lage flere i hvert bilde og plassere dem hvor du vil.

Upright gjør på sin side at du kan rett opp skjeve bilder med et enkelt klikk, og det gjelder visstnok også når horisonten ikke er med i bildet.

En annen smart funksjon er den nye offline-redigeringen som gjør at du kan jobbe med bildene dine uten å ta med hele bildebiblioteket på farten. Dette skjer ved at du jobber på mindre utgaver – kalt Smart Previews – og overfører endringene dine til de originale bildene senere.

Enklere å dele

Til sist har Adobe lagt til et par nyvinninger når det gjelder å dele bildene dine med andre. Video Slideshow Sharing gjør at du kan sette sammen bilder, videoklipp og musikk til HD-videoer som kan spilles av på alle slags enheter.

Adobe skryter også av den forbedrede bildebok-funksjonen som gir tilgang til en rekke maler og mulighet til å laste opp til trykk med noen få klikk.

I tillegg til alt dette vises det også til en rekke mindre forbedringer som blant annet PNG-støtte, fullskjermsmodus, flere søkekriterier og filte, integritetssjekking av DNG-filer og mye mer. Du finner alle detaljene her, i tillegg til en liste over kjente feil.

Betaversjonen er tilgjengelig for alle, og kan lastes ned fra Adobes sider og brukes frem til utløpsdatoen 30 juni.

Se Advanced Healing Brush i aksjon her:

Les om:

Foto/video