Quicktime gir trøbbel for Adobe

Quicktime gir trøbbel for Adobe

Den siste Quicktime-oppgraderingen, versjon 7.4, er ikke fullt ut kompatibel med Adobe Premiere og After Effects.

Den nyeste oppgraderingen til Apples multimedieprogramvare Quicktime, versjon 7.4, er seriøst inkompatibel med Adobe-programmene Premiere Pro og After Effects.

Det er Adobe selv som melder om dette.

Måten som de to Adobe-programmene fungerer på, gjør at Quicktime nærmest behandler dem som en form for piratkopierings-programmer som på ulovlig vis prøver å spille av filmer som er lastet ned fra Apples internettbutikk Itunes.

- Det er sikkert mange som er ivrige etter å leie film via Itunes, men da bør man være oppmerksom på at den nye Quicktime 7.4-oppdateringen drar med seg alvorlig inkompatibilitet med After Effects og Premiere Pro, skriver produktsjef for Adobes After Effects-programvare, Michael Coleman, på Adobes blog-sider .

DMR-trøbbel

Ifølge Macworld er problemene knyttet til Quicktimes støtte for digital rettighetsadministrasjon (Digital Rights Management - DRM) av filmer lastet ned fra Itunes. Quicktime sjekker regelmessig nedlastede filmer for eventuelle brudd på DRM-bestemmelsene. Ettersom Adobes programvare ikke skriver fil-headerne til disk før videoen rendres, tror Quicktime at det er avdekket brudd på DRM-bestemmelsene, skriver Macworld.

Den foreløpig siste oppdateringen som er lagt ut av videoeffektprogrammet After Effect, bidrar ikke til å løse disse problemene. Adobe og Apple jobber nå sammen om å finne en løsning på problemet, men inntil videre ber Adobe om at folk som benytter de berørte Adobe-programmene, venter med å oppgradere Quicktime til versjon 7.4.

Det er uklart om problemene vil berøre Adobe-kunder i Norge og andre europeiske land som foreløpig ikke kan laste ned filmer fra Itunes.

Apple har foreløpig ikke kommentert saken.

Les om:

Foto/video