Raskere CompactFlash

Raskere CompactFlash

Sony, Nikon og SanDisk planlegger raskere CompactFlash-kort, slik at man kan ta RAW-bilder i en sammenhengende strøm.

De tre selskapene Sony, Nikon og SanDisk har utviklet en ny spesifikasjon for CompactFlash-minnekort som gjør at fotografer skal kunne ta høykvalitets RAW-bilder i en sammenhengende strøm, skriver PC Worlds nyhetstjeneste.

Tre ganger raskere enn CF6.0.

Formatet, som foreløpig ikke har noe navn, støtter dataoverføring på opptil 500 megabyte i sekundet. Det er grovt sett tre ganger raskere enn CF6.0, som er det nyeste CompactFlash-formatet som ble annonsert i november.

LES OGSÅ:

TEST: Canon S95 mot Panasonic LX5 - Proffenes lommekameraer

Den raskere hastigheten gjør det mulig å knipse RAW-bilder sammenhengende fordi flaskehalsen mellom kameraet og minnekortet utvides.

Når bilder tas sammenhengende må de skrives raskt til minnekortet for at kameraets interne minnebuffer skal være klart for det neste bildet. RAW-bilder er spesielt utfordrende fordi de er flere ganger større enn JPEG-bilder, og det tar derfor lengre tid å skrive dem til minnekortet.

Manglende samsvar mellom kameraets fotograferingshastighet og tiden det tar å lagre bildene, er ofte grunnen til at sammenhengende fotografering er begrenset til et gitt antall bilder.

PCI Express og 2 terabyte minne

Den store hastighetsøkningen i det nye minnekortformatet skyldes et skifte fra parallell ATA-grensesnitt til det raskere PCI Express, som allerede brukes bredt i datamaskiner. Skiftet til PCI Express vil også gjøre overføring av bilder fra minnekortet til en pc mye raskere.

LES OGSÅ:

Viktig Nikon-lansering: D7000

Formatspesifikasjonen inkluderer kort med kapasitet opptil 2 terabyte, slik at det også kan brukes i andre høyhastighets datalagringsapplikasjoner så som videoopptak i HD.

Den felles kunngjøringen fra Sony, Nikon og SanDisk sier ikke noe om når det nye formatet vil bli standardisert og begynne å dukke opp i kameraer, men en talskvinne for Sony sier at det ikke blir lenge til.

- Vi snakker ikke om år, sier Yoko Yasukouchi.

LES OGSÅ:

TEST: Aiptek PocketCinema Z20 - Kamera og projektor i ett

PC Worlds nyhetstjeneste skriver at det nye minnekortformatet allerede har støtte fra CompactFlash Association, en bransjeorganisasjon som jobber med utvikling og standardisering av CompactFlash.

01.12.10: PC World har byttet ut bildet av et SD-kort med et CF-kort, kudos til vår observante leser. Vi beklager glippen!

Les om:

Foto/video