Raskere trådløs iPod touch

Raskere trådløs iPod touch

Apples nye iPod touch har wlan-brikke som støtter 802.11n-standarden, som nettopp er blitt godkjent.

Apple oppdaterte flere av iPod-spillerne sine i forrige uke. Den største nyheten var ny iPod nano med videokamera. Mange trodde også at iPod touch ville utstyres med kamera, men det var overraskende nok ikke blant nyhetene i den oppdaterte versjonen av Touch-spilleren.

Årsaken til det manglende kameraet spekuleres å være en produksjonsfeil. Steve Jobs sa imidlertid at selskapet følte det var viktigere å sette ned prisen på spilleren enn å utstyre den med kamera, slik at flere har råd til å kjøpe den. iPod touch koster fra 1 690 kroner for 8 GB-modellen til 3 290 kroner for 64 GB-modellen.

802.11n og plass til kamera

Men... teknonettstedet iFixit har plukket fra hverandre den nye iPod touch og har oppdaget en rekke interessante (og ukjente) detaljer i innmaten til Apples mest populære mp3-spiller. Blant annet har de oppdaget et tomrom hvor en kameramodul skulle kunne få plass.

I tillegg kommer den med Broadcoms nye BCM4329-brikke, som kan håndtere wlan med 802.11n-standarden, Bluetooth og fm-radio.

- Dette er en stor nyhet, fordi ikke engang iPhone 3GS støtter 802.11n, skriver iFixit.

Med riktig programvare skulle Apple trolig enkelt kunne aktivere samtlige av disse funksjonene i den lille håndholdte "maskinen". Dette vil kunne åpne opp for nye bruksområder på iPod touch. Ifølge Glenn Fleishman i TidBITS vil man blant batterilevetiden være lengre når man bruker trådløst nett (fordi brikkene bruker mindre strøm).

- Høyere hastighet vil også gjøre det mulig å streame filmer eller overføre data i langt høyere hastighet, men det vil nesten ikke ha noen innvirkning på rutine-aktiviteter. Dette kan være forløperen til trådløs iTunes-synkronisering (via den nye Hjemmedelings-funksjonen) for media med iPhone og iPod toch, skriver Fleishman.

Foto/video