Rdio utfordrer Spotify

Rdio utfordrer Spotify

Gründerne bak Skype lanserte i dag en musikktjeneste som skal konkurrere med Spotify.

Musikktjenesten Rdio er åpen for allmennheten på det amerikanske markedet fra i dag, etter å ha vært i betatesting i flere måneder. Det skriver Pc för Alla i Sverige.

De svenske gründerne av Skype, Niklas Zennström og Janus Friis, står bak utviklingen av Rdio.

LES OGSÅ:

Derfor betaler jeg for Spotify

Strategisk lansering

Til å begynne med er Rdio bare tilgjengelig i USA og Canada, men tjenesten kommer til andre land etter hvert. Dette er et strategisk grep som skal gi Rdio et forsprang til konkurrenten Spotify, som foreløpig bare er tilgjengelig på det europeiske markedet.

Telegraph skriver i dag at Spotify hevder å holde stø kurs mot lansering i USA innen utgangen av 2010, til tross for at musikkmagasinet Billboard rapporterer at Spotify sliter med å forhandle frem avtaler med amerikanske plateselskaper. Til nå har Spotify bare blitt enige om avtalebetingelser med et av de fire største plateselskapene.

LES OGSÅ:

Wimp vs Spotify - hvilken er best?

Sikret avtaler

Rdio på sin side har sikret seg avtaler med alle de fire største plateselskapene i USA, Sony, EMI, Universal og Warner Group. I tillegg har Rdio avtaler med mindre, uavhengige plateselskaper som Ioda, Finetunes, Iris, The Orchard og Ingrooves.

Rdio tilbyr strømming av musikk til en fast månedlig kostnad. For 10 dollar (61 kroner) i måneden får brukerne tilgang til rundt 7 millioner låter, og Rdio-klienten fungerer på Windows, Mac, Android, iPhone, iPad og Blackberry.

Pc för alla skriver at det er uvisst når Rdio planlegger å lansere sin musikktjeneste i Europa og resten av verden.

Les om:

Foto/video