Red lanserer projektor

Red lanserer projektor

Selskapet vil satse på mer enn bare "rimelige" og meget avanserte filmkameraer.

Siden Red slapp sitt første filmkamera i 2006 har Red-kameraer blitt svært så populære blant filmskapere verden over - og blir blant annet brukt under innspillingen av den kommende storfilmen The Hobbit. Kameraene støtter helt opp til 4K-oppløsning og kan brukes sammen med for eksempel vanlige Canon-objektiver - og er et langt rimeligere tilbud til filmskapere enn tradisjonelle kameraløsninger for filmproduksjon.

Nå ønsker selskapet å utvide produktutvalget sitt. Red har nemlig nylig avslørt at de i løpet av året vil slippe en laserbasert 4K-projektor. Den kommende projektoren vil hete Red Ray Laser, og vil bli vist for første gang i løpet av NAB-messen i Las Vegas.

Laserprojektoren skal være i stand til å spille av innhold i opp til 4K-oppløsning, for eksempel filmet med selskapets egne kameraer. Projektorer med 4K-oppløsning er for så vidt ikke noe banebrytende, men Red Ray Laser skiller seg ut ved at den også skal være i stand til å vise 3D-innhold ved hjelp av passiv 3D-teknologi, med 4K-oppløsning på hvert øye. Oppdateringshastigheten er på hele 120Hz.

Red Ray Laser vil komme i to forskjellige versjoner. Den rimeligste modellen vil koste rundt 10 000 dollar og er visstnok ment for hjemmebruk. Med denne skal det være mulig å vise et bilde på opp til 4,75 meter. Red planlegger også en større modell, men prisen for denne er enn så lenge ikke kjent.

Du kan se bilder av, og lese mer om Red Ray Laser på Engadget.

Les om:

Foto/video