Redningen for gammel skanner?

Redningen for gammel skanner?

Finner du ikke drivere til nyere versjoner av Windows eller Mac OS for din gamle skanner? VueScan kan være løsningen.

For mange kan den gamle skanneren fortsatt gjøre jobben for de behovene man har, men det kan være at produsenten ikke har kommet med driveroppdateringer etter hvert som det har kommet nye operativsystemer, eller ikke i det hele tatt tenkt på Mac-brukere når skanneren ble laget.

Programmet VueScan kan imidlertid være løsningen for at skanneren fortsatt kan fungere. Ifølge produktinformasjonen er det over 1600 skannermodeller til Windows og over 1100 til Mac OS X som er støttet via integrert "driver" i programmet. Man kan også skanne fra skannere som har støtte i operativsystemet man bruker, med at programmet da benytter skannerens standarddriver. Programmet kan også integreres med en rekke applikasjoner - for eksempel for å skanne rett inn i mange bildebehandlingsprogrammer, som for eksempel Photoshop.

LES OGSÅ:

Lynrask Lexmark-skanning

Det finnes også en Linux-versjon av programmet. Her er noe færre skannere støttet. For Mac-brukere kan programmet på sikt bli ennå mer aktuelt enn det er i dag. Mange produsenter av skannere baserer sine programvare/drivere på den eldre PowerPC-arkitekturen, som i nyere Mac OS X kjører under emulering. Denne emuleringsstøtten forsvinner med versjon 10.7 (Lion) av Mac OS X. For Windows erfarer en del at produsenten i noen tilfeller kun har 32-bit-drivere til Windows 7 - dette drivere basert på 32-bit-drivere for Windows Vista. De fleste satser i dag på 64-bit Windows 7, og det er også 64-bit-versjonen som er vanlig på nye pc-er.

Programmet leveres i en prøveversjon hvor man kan få sjekket om sin skanner er støttet. Videre bruk koster cirka 40 dollar og inkluderer oppgraderinger i ett år. Det finnes også en Pro-versjon som gir uendelig med oppgraderinger, samt har noe mer avansert funksjonalitet på enkelte områder.

Den generelle funksjonaliteten programmet tilbyr er god, og i en del tilfeller også bedre enn programvaren en del skannere har blitt levert med. Vi har selv gode erfaringer med programmet i henhold til skannere hvor nyere drivere har manglet.

Mer informasjon og nedlasting finner man på www.hamrick.com

LES OGSÅ:

Fjernstyr pc-er med gratisprogram

Les om:

Foto/video