Samsung først med Android 4.0

Samsung først med Android 4.0

Galaxy Nexus fra Samsung er verdens første mobil med Android 4.0.

For andre gang lanserer Samsung og Google en smarttelefon sammen: Galaxy Nexus. Ifølge Samsung er dette verdens første mobil med 4.0-versjonen av operativsystemet Android, som Google står bak.

Filoverføring rygg mot rygg

Blant funksjonene til den nye mobilen er at man kan overføre filer mellom to Galaxy Nexus ved å holde mobilene rygg mot rygg.

Samarbeidet mellom Samsung og Google er en fortsettelse av prosjektet som førte til at Nexus S-mobilen så dagens lys i begynnelsen av 2011.

Android 4.0, som i utviklingsfasen har vært kjent under kodenavnet Ice Cream Sandwich, gjør det mulig å overføre filer mellom to mobiler ved hjelp av såkalt Near Field Communication-teknologi (NFC).

Fjes i stedet for passord

Ellers er Galaxy Nexus utstyrt med ansiktsgjenkjenning som gjør at man kan låse opp mobilen ved å holde den opp foran ansiktet. Man trenger med andre ord ingen pin-kode eller noe passord for å ta i bruk mobilen.

Galaxy Nexus er bygd uten fysiske betjeningsknapper. All betjening skjer via ikoner på skjermen. Dette gjelder også hjemknappen. Dermed har Samsung kunnet konstruere en mobil med ekstra stor skjerm, 4,65 tommer, uten at selve mobilen er noe særlig større enn tidligere modeller. Skjermoppløsningen er på 1280 x 720 piksler.

Dele mobilt bredbånd

Blant øvrige funksjoner er muligheten til å dele mobilt bredbånd med andre som vil koble seg opp på internett trådløst. Galaxy Nexus har en innebygd hotspot som gjør at den kan fungere som en mobil ruter.

Galaxy Nexus’ design minner om forgjengeren Nexus S med sin lett bøyde form og ruglete bakside, som skal bidra til at mobilen ligger godt i hånden.

I tillegg til å ha større skjerm med lyssterk HD super-AMOLED-teknologi har Galaxy Nexus en kraftigere dobbeltkjernet prosessor på 1,2 gigahertz og en nedlastningshastighet på 21 MB per sekund, fremgår det av pressemeldingen fra Samsung.

Galaxy Nexus har dimensjoner på 135,5 x 67,94 x 8,94 med mer, og den veier 135 gram.

Mobilen har to kameraer, et fremre på 1,3 megapiksler for videosamtaler eller videoinnspilling i 1080p-oppløsning, et bakre på fem megapiksler med autofokus og LED-videolampe.

Galaxy Nexus har en veiledende pris på 5000 kroner inklusive mva., og den ventes i butikkene i løpet av november.

Foto/video