Samsung i full gang med 3d-skjermer

Samsung i full gang med 3d-skjermer

Samsung tar sjansen, og har allerede startet masseproduksjon.

Samsung har nå offentliggjort at de har begynt masseproduksjon av 3d-tv-er. Tv-ene ble introdusert på CES, men det har ikke vært kjent at produksjonen faktisk har startet før nå.

Som verdens største produsent av flatskjermer kan dette bety begynnelsen på noe stort. Pris er ofte en bremser for ny teknologi, men om Samsung klarer å masseprodusere skjermene til en billig nok penge, kan teknologien virkelig skyte fart.

- I det siste har 3d-skjermer inntatt industriens rampelys. Samsung vil lede det globale 3d-tv-markedet ved å bli pionerer på masseproduksjon av 3d-led- og lcd-tv-er, sier selskapet i en uttalelse.

Tomme lommebøker

Flere andre selskaper har vist frem sine 3d-tv-er på messer den siste tiden, og med suksessen til 3d-filmen Avatar har teknologien begynt å tiltrekke seg mye oppmerksomhet. Pornoindustrien er også interessert i teknologien; en industri har ført til store omveltninger i teknologi tidligere.

Men ikke alle er like optimistiske for tv-ene, som i første generasjon krever 3d-briller og Blueray-spiller. James McQuivey i analyseselskapet Forrester mener folk allerede har brukt for mye penger på tv-er.

- Alle har nettopp kjøpt ny tv, påpeker han, og viser til at 40 millioner flatskjermer ble solgt i USA mellom 2007 og 2009.

Lite 3d-innhold

McQuivey er derfor skeptisk til om folk er villige til å punge ut enda flere tusenlapper for nok en tv. Det er også et spørsmål om det vil komme nok 3d-innhold med det første.

Men vi så noe av det samme da hd-flatskjermene kom: Innhold kom først senere, i form av Blueray-filmer og hd-tv-kanaler.

Dessuten blir nærmest alle animasjonsfilmer i disse dager vist som 3d-filmer i utvalgte kinoer. Å kunne se Avatar-smurfene hoppe ut av skjermen i kjellerstua er det nok mange som kunne tenke seg. Hvor mange som har råd i første omgang, må vi vente med å se.

Les om:

Foto/video