Samsung går for hvitt

Samsung går for hvitt

Ut med sort, grått, beige og sølv. Nå går Samsung for hvitt.

Det har vært mye sort og sølvgrått både på tv-markedet og innenfor annen hjemmeelektronikk i senere år. Nå tror Samsung at folk heller vil ha hvite og minimalistiske elektronikkmøbler i stua.

Alt i hvitt

Derfor lanserer Samsung nå en kritthvit tv (med unntak av selve skjermen, naturligvis – den kan fortsatt gjengi alle tenkelige farger), samt hvitt hjemmekinoanlegg og en hvit dvd- og cd-spiller.

LES OGSÅ: Hjemmekinoperle fra Viewsonic

Samsung hevder at selskapet var første ute med hvite flatskjermer. Først kom en skjerm kalt R7, så en som het R8. - Nå er det på tide å ta neste skritt i designutviklingen med 4-serien i hvitt, sier Samsung.

Hvite tv-er

4-serien er en serie flatskjermer i hvitt, med skjermstørrelser på henholdsvis 22, 32 og 40 tommer. Alle skjermene er hvite, med skjulte høyttalere. Stilen er stramt minimalistisk. Det eneste unntaket er at den rektangulære formen brytes av en svakt bøyd og gjennomsiktig list i underkant av skjermen.

LES OGSÅ: Hdmi-svitsj til tv-en

22-tommeren har én HDMI-kontakt, de to andre har tre.

Priseksempel: 40-tommeren koster 11 000 kroner og skal være tilgjengelig i butikkene nå.

Hvit hjemmekino

I samme slengen lanserer Samsung et hvitt hjemmekinoanlegg, A100WT, med to sidehøyttalere og én subwoofer. Systemet har en total effekt på 300 watt.

Viser man vanlig dvd-film, kan den ifølge Samsung oppskaleres til fullt hd-format i 1080p, noe som skal gi vesentlig bedre bildekvalitet.

Samsung understreker at hjemmekinoanlegget ikke bare er myntet på å vise dvd-filmer, men at det også er et fullverdig musikkanlegg. - Med usb-port for tilkobling av mp3-spiller, fm-radio og HDMI er A100WT forberedt for langt mer enn kun å gi filmer et bedre lydbilde, sier Samsung. A100WT skal kunne spille av alle de vanlige cd- og dvd-formatene.

Prisen på hjemmekinoanlegget er 3990 kroner.

Hvit cd/dvd-spiller

Lanseringsrunden avrundes med DVD-F1080, en hvit - naturligvis - dvd-spiller som også byr på oppskaleringsmuligheter. For at bildekvaliteten skal passe til tv-formatet som filmene skal vises i, kan spilleren enkelt oppskalere til 720p, 1080i og 1080p, ifølge Samsung. I tillegg støtter spilleren en rekke andre filformater.

Prisen er angitt til 1090 kroner.

Les om:

Foto/video