Samsung kombinerer HD-teknologier

Samsung kombinerer HD-teknologier

Elektronikkgiganten Samsung har lansert en dvd-spiller som både håndterer Blu-ray og HD DVD.

CES: Ryktene har gått lenge, men under den store elektronikkmessen i Las Vegas søndag lanserte endelig Samsung BD-UP5000, en dvd-spiller som kan vise film i begge de konkurrerende HD-formatene, Blu-ray og HD DVD. Samsung har tidligere vært en markant støttespiller for Blu-ray, men lanserer nå en kombinert avspiller for å redusere forvirringen for kundene, ifølge selskapet selv.

Nyheten kommer samtidig med at amerikanske analytikere spår en snarlig død for HD DVD. Filmselskapet Warner Bros. kunngjorde fredag at de dropper HD DVD, og kun skal satse på Blu-ray. Også Warner Bros. hevder dette vil redusere forvirringen blant kundene, og fem av de sju store Hollywood-studioene støtter nå Blu-ray. Kun Paramount og Universal er foreløpig bak HD DVD.

LES OGSÅ: Warner dropper HD-DVD

Samsung BD-UP5000 vil bli tilgjengelig i USA, Asia og Europa i andre halvår i år, men vil trolig koste godt over 5000 kroner her til lands. Til den prisen vil du trolig få kjøpt deg både en billig Blu-ray og HD DVD-spiller når BD-UP5000 når markedet.

Foto/video