Satser på video-entusiastene

Satser på video-entusiastene

Avid er ute med flere nye programpakker for videoentusiaster.

Både Avid- og Pinnacle-navnet er med når Avid nå går ut med flere nye programpakker for videoredigering.

Avid Studio er den mest avanserte pakken og retter seg særlig mot viderekomne videoentusiaster, men også den mer forbrukerrettede delen av markedet får sitt gjennom en ny versjon av Pinnacle Studio, som nå er oppe i versjon 15.

Veteran

Avid er en av veteranene innen profesjonell digital videoredigering. Firmaet ble etablert i 1987 og var med på å sette standarden for digital video- og filmredigering på 1990-tallet.

I 2005 kjøpte Avid opp Pinnacle Systems, en sentral amerikansk leverandør av videoredigeringsløsninger for Windows-delen av privatmarkedet, med røtter i tysk-utviklet videoteknologi.

Til nå har Avid brukt Pinnacle-navnet til sine mer forbrukerrettede produkter, men ifølge observatører er selskapet i ferd med å dreie mot mer bruk av Avid-navnet også i forbrukermarkedet.

Avid Studio

Avid Studio er designet for dem som ønsker et brukergrensesnitt omtrent som i Avids profesjonelle Media Composer-programvare.

Programpakken inneholder profesjonelle tilleggsmoduler og innstikksmoduler som Avid hevder er verdt over 2000 dollar. Blant annet finner man en modul for å stabilisere urolige videoopptak.

Avid Studio byr dessuten på profesjonell lydredigering og 5.1-surroundlyd-redigering.

Ferdig-redigert video kan enkelt lastes opp til YouTube, brennes på Blu-ray-plate eller DVD, eller eksporteres til Flash, QuickTime HD, AVCHD, DivX Plus HD, PS3, Wii, Xbox og andre formater, inkludert eksport til iPod.

Avid Studio har en veiledende pris på 1349 kroner. Oppgradering koster 799 kroner.

Pinnacle Studio

En litt enklere, litt mindre avansert og ikke fullt så rask løsning er Pinnacle Studio, som nå er ute i versjon 15. I motsetning til i Avid Studio har Pinnacle Studio blant annet begrensninger på antall video- og lydspor.

Men også Pinnacle Studio lar deg jobbe med Dolby Digital 5.1-surroundlyd og brenne video på Blu-ray-plater, og har også mange innstikksmoduler.

Blant nyhetene i versjon 15 er et nytt verktøy for å lage sikkerhets- og arkivkopi av videoprosjektene. Det skal være lett å overføre prosjekter til en annen datamaskin eller å bygge opp igjen dataene dersom noe går galt.

Avid lover også at versjon 15 har bedre støtte enn før for AVCHD-formatet, H.264 og flere andre formater.

Ifølge Avid har Pinnacle Studio-programvaren nå over 12 millioner brukere på verdensbasis.

Pinnacle Studio 15 kommer i tre forskjellige utgaver.

Den rimeligste er Pinnacle Studio 15 HD til en veiledende pris på 549 kroner. Den byr blant annet på over 1800 effekter, titler, overganger og annet innhold – over dobbelt så mye som i foregående versjon.

Deretter følger Pinnacle Studio 15 Ultimate til 799 kroner Da får man med 5.1-surround-lydredigering, Blu-ray-støtte, mulighet til å justere effekter med høy presisjon ved hjelp av nøkkelbilderuter samt en rekke Hollywood-inspirerte effekter.

På toppen har vi Pinnacle Studio 15 Ultimate Collection, som koster 999 kroner. Her kan man blant annet lage spennende effekter ved å filme mot grønn duk for å manipulerer bakgrunnen i opptakene gjennom såkalt chroma key-effekt.

Pinnacle tilbyr også diverse oppgraderingsløsninger.

Mer informasjon her .

Les om:

Foto/video